Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΑΣΣΟΣ ΜΑΝΤΑΣ - Ο ζωγράφος της γειτονιάς



Έκθεση Ζωγραφικής στη "Διέξοδο"


Η νέα φθινοπωρινή περίοδος του Κέντρου Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, αρχίζει με την έκθεση πενήντα έργων του ταπεινού και αυτοδίδακτου Μεσολογγίτη ζωγράφου του μεσοπολέμου μέσα από τους οποίους αναδύεται μια ολόκληρη εποχή.
Σήμερα οι πίνακες του Τάσσου Μαντά βρίσκονται λησμονημένοι σε κάποια ξωκλήσια, σε λιγοστά σπίτια του Μεσολογγίου και της περιοχής και σε μερικά παλιά καταστήματα της Ιερής Πόλης απ' όπου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εκτεθούν για δύο εβδομάδες στις αίθουσες της Πινακοθήκης του πρώτου ορόφου της ΔΙΕΞΟΔΟΥ έτσι ώστε να αποτελέσουν όχι μόνο αφορμή για τη γνωριμία των νεώτερων γεννεών με το έργο του καλλιτέχνη αλλά και για να αποκτήσουν την αξία ιστορικού ντοκουμέντου.
Τον γενικό συντονισμό έχει η συγγραφέας Ακακία Κορδόση, η οποία συνέγραψε και τα κείμενα του καταλόγου, ενώ την χορηγική υποστήριξη ανέλαβε η το κατάστημα Μεσολογγίου της ΑTEbank.
Το ξεκίνημα της έκθεσης - για την οποία δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις- θα γίνει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου και η διάρκειά της θα είναι μέχρι και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, και οι ώρες λειτουργίας 10.30 το πρωί έως 1.00 το μεσημέρι και 7.00 έως 9.30 το βράδυ, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.