Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Πωρτοβουλία του δήμου Μεσολογγίου για ίδρυση μονάδας απεξάρτησης

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Δήμου Μεσολογγίου, σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών την Πέμπτη 18/9 η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Ειρήνη Νατσικώστα – Καρατσώρα είχε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.
Στην συνάντηση μετείχαν επίσης και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φιλία και συμπαράσταση ατόμων σε απεξάρτηση η ΕΞΟΔΟΣ», που ως γνωστό δραστηριοποιείται στο Μεσολόγγι.
Με δεδομένη την τεράστια εξάπλωση των ναρκωτικών στην περιοχή του Μεσολογγίου, κατά την συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες λειτουργίας στο Μεσολόγγι, Μονάδας Απεξάρτησης «στεγνού προγράμματος» και η διεύρυνση της Συμβουλευτικής Μονάδας που ήδη λειτουργεί από τον Οργανισμό Προαγωγής Υγείας «Αγ. Λουκάς Κριμαίας».
Στα στελέχη του ΚΕΘΕΑ παραδόθηκε φάκελος με τις προτάσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και των συνεργαζόμενων φορέων, ο οποίος απέσπασε θετικές κριτικές για την πληρότητά του.
Ακολούθησε, επίσκεψη στην θεραπευτική κοινότητα «Στροφή» που υλοποιείται πρόγραμμα θεραπείας και απεξάρτησης μέσω ποικίλων δημιουργικών δραστηριοτήτων χωρίς τη χορήγηση υποκατάστατων.
Με αφορμή την συνάντηση η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Ειρήνη Καρατσώρα – Νατσικώστα δήλωσε:
«Συνεχίζοντας τις προσπάθειες μας για ουσιαστική συμπαράσταση των εξαρτημένων συμπολιτών μας είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για λειτουργία θεραπευτικής κοινότητας στο Μεσολόγγι.
Υποβάλλαμε τις προτάσεις μας και ανταλλάξαμε απόψεις με τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ τα οποία ενθουσιάστηκαν από την πληρότητα αυτών.
Σίγουρα για να ευοδωθεί η πρωτοβουλία μας αυτή απαιτείται και χρόνος αλλά κυρίως πολύ δουλειά.
Όμως τόσο εμείς ως Δήμος όσο και τα μέλη του συλλόγου «Έξοδος» θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε σύντομα να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα προβούμε σε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες μας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε ενεργούς συμπαραστάτες όλους του συμπολίτες μας».