Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Νομαρχιακή Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας: "Το Λιμάνι του Πλατυγιαλιού δεν μπορεί ν΄ αποτελέσει «προϊόν συναλλαγής», ειδικά ξένων συμφερόντων"

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ καλεί τον δ/τα σύμβουλο του ΟΛΠ να αποσαφηνίσει τις θέσεις του για το Πλατυγιάλι.



Μετά τα δημοσιεύματα τόσο στον Αθηναϊκό όσο και στον τοπικό τύπο σχετικά με τις δηλώσεις του Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Ν. Αναστασόπουλου περί «παράνομης λειτουργίας» και «αθέμιτου ανταγωνισμού» του Λιμανιού στο Πλατυγιάλι καθώς και την φημολογία περί εμπλοκής κινεζικής εταιρείας σε αφανείς διαδικασίες με στόχο την απαξίωση του, η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας της Ν.Δ. επισημαίνει ότι:

« Το Λιμάνι στο Πλατυγιάλι αποτελεί για το νομό, τη Δυτική Ελλάδα και τη χώρα γενικότερα μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις η οποία αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας αφενός σκοπό και στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών στον συγκεκριμένο τομέα, αφετέρου την δημιουργία της δυναμικής εκείνης που έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος μας.

Το Λιμάνι του Πλατυγιαλιού, δημιουργήθηκε με την οικονομική συνεισφορά των ελλήνων πολιτών και δεν μπορεί ν΄ αποτελέσει «προϊόν συναλλαγής», ειδικά ξένων συμφερόντων.

Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα είναι απολύτως σεβαστή μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, αρκεί φυσικά αυτή να γίνεται σύμφωνα με τα δεδομένα του υγιούς ανταγωνισμού, στον οποίο φυσικά το Πλατυγιάλι έχει πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω των φυσικών και τεχνικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του.

Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στηρίζοντας κατ’ απόλυτο τρόπο την επιλογή της κυβέρνησης για λειτουργία και περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού, καλεί τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Νίκο Αναστασόπουλο να αποσαφηνίσει τα όσα αρνητικά φέρεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ότι δήλωσε.

Παράλληλα διαβεβαιώνει τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ότι θ’ αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπως και σε κάθε συναρμόδιο φορέα για το θέμα, για την θωράκιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και ανάπτυξης του λιμανιού».