Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΝΟ.Δ.Ε για την απουσία του Νομάρχη Αιτωλ/νίας από τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης

"Ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας, για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε δια της απουσίας του από τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι την Παρασκευή 26-9 παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη, την “ιδιοκτησιακή πολιτική αντίληψη” την οποία προφανώς έχει για το νομό.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Υφυπουργό, την Πέμπτη 25-9 μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη καθώς και τα όσα ανέφερε σ' αυτή, καταδεικνύουν προσπάθεια δημιουργίας προσωπικών εντυπώσεων και μόνο, χωρίς καμία ουσία, πέρα φυσικά της στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Για το γεγονός αυτό, η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας ενημερώνει ότι ο Υφ/γός Αγροτικής Ανάπτυξης, απέστειλε απαντητική επιστολή προς το Νομάρχη Αιτωλ/νίας, ο οποίος εξυπηρετώντας συγκεκριμένες αντιπολιτευτικές τακτικές σκόπιμα απέκρυψε.

Απ΄ ότι αποδεικνύεται, τα προβλήματα των αγροτών του νομού, αποτελούν για τον κ. Σώκο “προϊόν” εθιμοτυπικής διαδικασίας και όχι ουσιαστικής διαχείρισης, τα οποία μάλιστα έχουν καθαρά χρήση εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης.

Άλλωστε ο ίδιος, επί σειρά ετών από τη θέση του προέδρου της ΤΕΔΚ, ταυτιζόμενος πλήρως με τις επιλογές του κόμματός του το οποίο διαχειρίσθηκε σειρά Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, δεν αντέδρασε στην χρόνια απαξίωση, την αναποτελεσματική πολιτική και διαρκή “απομόνωση” της Αιτωλ/νίας από τα έργα υποδομής τα οποία είχε τόση μεγάλη ανάγκη ο τόπος και οι αγρότες του".

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ συνεχίζεται με την παράθεση της επιστολής του κ. Κιλτίδη στο νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με επιστολή του, απαντώντας την ίδια μέρα στον Νομάρχη Αιτωλ/νίας (γεγονός που προφανώς σκόπιμα απεκρύφθη) σημείωσε:
«Αξιότιμε κ. Νομάρχη
Έλαβα την επιστολή σας και μου προκάλεσε κατάπληξη ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύετε την επίσκεψή μου στην περιοχή σας.
Αδυνατώ προσωπικά να δεχθώ ότι μπορώ να επισκεφθώ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας για εθιμοτυπικούς λόγους.
Θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος ώστε να προκληθεί εκτεταμένη συζήτηση επί των θεμάτων που θίγετε.
Η σύντομη επίσκεψή μου στο Δήμαρχο Μεσολογγίου έχει συμβολικό χαρακτήρα για την ιερή και ηρωική πόλη του Μεσολογγίου. στον ελάχιστο χρόνο που μου επιτρέπουν οι υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις, μετά την τελετή των εγκαινίων του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα έχω συνάντηση με τους εκπροσώπους αγροτικών φορέων και ειδικότερα Β’θμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις του Μεσολογγίου, του Αγρινίου και του Αστακού.
Σε ότι αφορά τις Αγροτικές και Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αυτές συνεργάζονται θεσμικά με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ο δε σχεδιασμός για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο στηρίζεται στη συνεργασία του Υπουργείου μας με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, τους αγροτικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας.
Είναι δικαίωμά σας, ιεραρχώντας τις υποχρεώσεις σας, να απέχετε από την αυριανή τελετή εγκαινίων του Τ.Ο.Κ.Α.Α. Μεσολογγίου, σας παρακαλώ όμως να την αποσυνδέσετε από το πρόγραμμα της σύντομης επίσκεψής μου.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων»