Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Έκθεση Ζωγραφικής με έργα του αλησμόνητου Τάσου Μαντά στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"





Εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι η έκθεση ζωγραφικής " ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΑΣ - Ο ζωγράφος της γειτονιάς".
Πρόκειται για μια έκθεση με εξήντα πίνακες του ταπεινού και αυτοδίδακτου Μεσολογγίτη ζωγράφου του μεσοπολέμου μέσα απ΄ τους οποίους αναδύεται μια ολόκληρη εποχή. Σήμερα οι πίνακες του Τάσου Μαντά βρίσκονται λησμονημένοι σε κάποια εξωκκλήσια, σε λιγοστά σπίτια του Μεσολογγίου και της περιοχής και σε μερικά παλαιά καταστήματα της Ιερής Πόλης.
Με την φροντίδα της Επιμελήτριας του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» Βασιλικής Κασόλα και την συνδρομή της νηπιαγωγού Μαρίας Φιλίππου συγκεντρώθηκαν και εκτίθενται έργα του Τάσου Μαντά για δύο εβδομάδες έτσι ώστε να αποτελέσουν όχι μόνο αφορμή για την γνωριμία των νεώτερων με το έργο του καλλιτέχνη αλλά και για να αποκτήσουν την αξία ιστορικού ντοκουμέντου.
Την γενική εποπτεία της έκθεσης έχει η συγγραφέας Ακακία Κορδόση η οποία προλόγισε την έκθεση και συνέγραψε τα κείμενα του καταλόγου, ενώ τις λεζάντες και την ανάρτηση των έργων έκανε η ιστορικός Τέχνης Αλτάνη Δακαλάκη.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10.30 το πρωί έως 1.00 το μεσημέρι και 7.00 έως 9.30 το βράδυ, εκτός Δευτέρας και Τρίτης με ελεύθερη είσοδο έως και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και διοργανώνεται με τη χορηγική υποστήριξη ATE bank - Κατάστημα Μεσολογγίου.