Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή στη Ναύπακτο

Στις προσπάθειες που καταβάλει του Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα αισχροκέρδειας που πλήττουν τους καταναλωτές αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, μετά τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή, ώστε «οι πολίτες να ενημερώνονται για τις τιμές και έμπρακτα να αντιμετωπίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται το εισόδημα των καταναλωτών».

Ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι η Ναύπακτος αναπτύσσεται ραγδαία, ενώ τόνισε τις μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα τόνισε ότι μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και Προγραμμάτων όπως το ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2, παρέχονται οι επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των επαγγελματιών στην Περιφέρεια.
«Είναι μια μοναδική ευκαιρία. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα ευρώ, δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπους των παραγωγικών Φορέων της πόλης για τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ενώ σημείωσε ότι κλιμάκια του ΥΠΑΝ θα βρίσκονται διαρκώς στην Περιφέρεια για να ενημερώνουν τους επενδυτές.

Ο δήμαρχος Ναυπάκτου από την πλευρά του σημείωσε ότι γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τους πολίτες, ώστε να διασφαλιστεί η αγοραστική τους δύναμη, ενώ σημείωσε ότι « Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας θέσαμε ως βασική μας προτεραιότητα τη δημιουργία των αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών για την πόλη μας. Με μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε όλα τα μεγάλα θέματα βάζουμε γερά θεμέλια για την ανάπτυξη του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής.
Η Ναύπακτος προχωρά σταθερά μπροστά, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στις απαιτήσεις της Νέας Εποχής».