Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Δυο νέα τμήματα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου ανακοίνωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης


Η αναβάθμιση του ΤΕΙ, η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων και τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ήταν τα αιτήματα που έθεσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Αναγνωστόπουλος στον Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά την επίσκεψη του τελευταίου, στο δημαρχείο της πόλης, χθες.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου καλωσορίζοντας τον κ. Στυλιανίδη στο δημαρχείο αναφέρθηκε στην πλούσια πνευματική παράδοση της πόλης σημειώνοντας: «Η παρουσία σας στο Μεσολόγγι με το θεσμικό ρόλο του Υπουργού της Παιδείας αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι η πόλη του Μεσολογγίου τόσο κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, όσο και μετέπειτα και μέχρι τις μέρες μας διαδραματίζει, ενεργό ρόλο στην προαγωγή της Παιδείας».
Ακολούθως ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να συνεχισθούν και να ενταθούν οι ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου. «Στην πόλη μας εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου λειτουργεί το ΤΕΙ Μεσολογγίου, ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο ευελπιστούμε και με τη δική σας συνδρομή να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει να είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας μας παρά το πλήγμα που δέχθηκε λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων» σημείωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος υπενθύμισε στον Υπουργό Παιδείας παλαιότερη δέσμευση της προκατόχου του κ. Γιαννάκου για ίδρυση στο Μεσολόγγι πανεπιστημιακών σχολών λέγοντας: «Ευελπιστούμε επίσης στην τήρηση της υπόσχεσης της προκατόχου σας της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου ώστε να λειτουργήσουν στο Μεσολόγγι πανεπιστημιακά τμήματα που θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα προτείνουμε ώστε τα γνωστικά αντικείμενα των εκ λόγω τμημάτων να είναι:
1. Αγγλικής Γλώσσας
2. και Φιλολογίας που θα έχει σχέση με τον Φιλελληνισμό που αναπτύχθηκε στο Μεσολόγγι όπου από πολιτισμικός πήρα χαρακτηριστικά πολιτικά και έχει σχέση με το Λόρδο Βύρωνα.
Για την στέγαση των δυο τμημάτων υπάρχουν διαθέσιμες κτηριακές εγκαταστάσεις 2.500τμ. που μας έχουν παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ και στο σχέδιο πόλης προβλέπεται η παραχώρηση σε βάθος χρόνου εκτάσεων για την ανάπτυξης πανεπιστημιούπολης».
Τέλος ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του στον κ. Στυλιανίδη για τις ανακοινώσεις που είχε κάνει νωρίτερα, στην συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του νομού, σχετικά με την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία.
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Μεσολογγίου για τη: «θερμή υποδοχή στο δημαρχείο της πόλης» ανακοίνωσε την άμεση επιχορήγηση του δήμου με το ποσό των 200.000€ για την άμεση ανακατασκευή παλαιών διδακτηρίων και επανέλαβε το πρόγραμμα σχολικής στέγης για το δήμο Μεσολογγίου στο οποίο περιλαμβάνονται νέα κτήρια για το 1ο & 2ο Γυμνάσιο, το 2ο λύκειο και το νηπιαγωγείο Ευηνοχωρίου.
Επίσης ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι έχουν υπογραφεί τα Προεδρικά Διατάγματα για την ίδρυση δυο νέων τμημάτων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου που θα συγκροτήσουν την νέα σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών(ΣΤΕΦ) και ότι έχει ξεκινήσει η σύνταξη μελετών για ακόμη νέα τρία κτήρια στο ΤΕΙ δηλαδή γι’ αυτά της ΣΤΕΓ, της Βιβλιοθήκης και της β΄ φάσης του κτηρίου της ΣΔΟ.
Όσον αφορά το αίτημα για ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών που τέθηκε και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστο Σούφρα(φωτό), ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο της διοικούσας επιτροπής, του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, «η οποία και θα έχει την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των γνωστικών αντικειμένων των σχολών του και της χωροταξικής ανάπτυξής του».
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσέφερε στον Υπουργό Παιδείας σε ανάμνηση της επίσκεψής του, ασημένιο σετ γραφείου με το οικόσημο του δήμου.
Μετά το τέλος της επίσκεψης του κ. Στυλιανίδη στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δήλωσε: «Είχαμε μια γόνιμη και με αποτελέσματα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο μας.
Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι έχουν υπογραφεί τα Προεδρικά Διατάγματα για την ίδρυση νέων τμημάτων στο ΤΕΙ της πόλης μας.
Θέσαμε στον Υπουργό το ζήτημα της σχολικής στέγης και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υλοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την κατασκευή νέων διδακτηρίων.
Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας έχω τοποθετηθεί στο παρελθόν αλλά δεν μπορώ να μην εκφρασθώ θετικά που πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης».