Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Λαμπρός ο εορτασμός του ΟΧΙ στο Μεσολόγγι






Με την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων καθώς και μηχανοκίνητων τμημάτων από την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ».
Στις εκδηλώσεις για την 68η Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων.
Ο κ. Σπυρίδων παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, κατέθεσε στεφάνι στο μημείο των πεσόντων, παρακολούθησε την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων και παρέστη στη δεξίωση του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, η οποία έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου.
Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Νομού, καθώς και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Σπυρίδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους ήρωες προγόνους μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που δόθηκαν ολόψυχα στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας, αψηφώντας την υπερτερότητα του εχθρού και τις αντιξοότητες των πεδίων μάχης, με τίμημα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Σε δύσκολους καιρούς όπως η περίοδος που διανύουμε, η νίκη του ’40 αποτελεί ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει ο Ελληνισμός και των όσων που μπορούμε να επιτύχουμε όταν επικρατεί εθνική ομοψυχία και σύμπνοια όλων των πολιτών προς έναν κοινό στόχο.
Το ένδοξο παρελθόν συνεχίζει να παραδίδει σε εμάς τους νεότερους και στις γενιές που ακολουθούν μηνύματα επίκαιρα, μαθήματα χρήσιμα για το χτίσιμο ενός καλύτερου και ασφαλούς μέλλοντος», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης και αφού συνεχάρη τους μαθητές των σχολείων της πόλης για την άψογη εμφάνισή τους υπογράμμισε την αναγκαιότητα για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που απειλεί τη χώρα μας.