Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ως πότε θα μας πιάνουν "κώτσους"...

Χωρίς καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση για το ποθούμενο της αυτονόμησης της Πανεπιστημιακής Σχολής στο Αγρίνιο, σε σχέση με τον Υπουργό Παιδείας εμφανίστηκε η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου κατά την επίσκεψή της στην Αιτωλοακαρνανία προχθές.
Και λέμε χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση μιας και η κ. Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της ίδρυσης «ακτινωτού Πανεπιστημίου» στην Αιτωλοακαρνανία.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν και εφόσον αυτονομηθεί το Πανεπιστήμιο θα υπάρξει η δυνατότητα ίδρυσης πανεπιστημιακών σχολών και σε άλλες πόλεις του νομού ή της ευρύτερης περιφέρειας…
Έτσι σ’ αυτή την προοπτική συμφωνούν και τα δυο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η μόνη διαφοροποίηση της κ. Διαμαντοπούλου από τον Υπουργό Παιδείας ήταν στην ονομασία του πανεπιστημίου καθώς όπως είπε για το ΠΑΣΟΚ αυτό θα ονομάζεται: «Αγρινίου» αντί «Δυτικής Ελλάδας» που πρότεινε ο κ. Στυλιανίδης.
Στον απόηχο αυτών των επισκέψεων αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε ως MessolonghiNews - χωρίς να κατηγορηθούμε ότι είμαστε «Κασσάνδρες» - είναι ότι πολύ δύσκολα και μόνο με γενναίες πολιτικές αποφάσεις θα μπορέσουν να συνυπάρξουν στην Αιτωλοακαρνανία Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και ΤΕΙ στο Μεσολόγγι.
Κι αυτό διότι θέλοντας και μη, λόγω ΕΕ, την επόμενη πενταετία το ΤΕΙ θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο στον ίδιο νομό να υπάρχουν δυο ΑΕΙ και σε μια περιφέρεια τέσσερα…
Σας μεταφέρουμε αυτή την παράμετρο του θέματος και είμαστε ανοιχτοί σε αντίλογο…