Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Business Show στο Αγρίνιο 8&9 Νοεμβρίου


Η μεγάλη έκθεση της Αιτωλοακαρνανίας, με συμμετοχή μεγάλων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων

Πηγή πληροφοριών και νέων ιδεών για επιχειρηματική δραστηριότητα

Η Akarport Acarnanian Logistic Center S.A., μεγάλος χορηγός υποδοχής

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις, από τις πλέον αναπτυσσόμενες του νομού, καθώς και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα δώσουν το παρόν στη μεγάλη έκθεση Business Show Αιτωλοακαρνανίας, που ξεκινά το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Imperial στο Αγρίνιο.
Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητα του επιχειρηματικού κόσμου του νομού και προεξοφλεί την μεγάλη επιτυχία που αναμένεται να έχει το μεγάλο αυτό διήμερο γεγονός.
Η έκθεση παρέχει μια τεράστια ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους, να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τις καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες τους καθώς και με την τοπική κοινωνία. Παρέχει επίσης στους επισκέπτες μια μεγάλη ευκαιρία για ενημέρωση και θα αποτελέσει πηγή πληροφοριών, έμπνευσης, νέων ιδεών για επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα και ανάπτυξη.
Παρουσία με περίπτερα θα έχουν μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο νομό, όπως η Akarport AE, η Εθνική Ασφαλιστική, η Mercedes-Benz - Μιχ. Σιδέρης, η ΒΙΟΓΥΨ ΑΕ, η Ι. Κορδάτος ΑΒΕΕ, το ΚΤΕΛ Αιτ/νίας, η N. Grivas-Οινοποιία, η Interattica Courier, η Ανακύκλωση Δυτικής Ελλάδος, η SALMAS Gardening, η Praktika AE, η ΑΛΦΑ Πληροφορική, η Yamaha-Γούναρης ΕΠΕ, η ΕΡΓΟΑΤΕ Τεχνική Εταιρεία, η Δούκας Tours, η Τσάντζαλος - γραφικές τέχνες, η Innews-Αποδελτίωση, η Vision, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, ο Συνεταιρισμός Γυναικών Ναυπάκτου κ.α.
Επίσης εκθεσιακή παρουσία θα έχουν οι νομαρχίες Αιτωλοακαρνανίας, Θεσπρωτίας, Ευρυτανίας, οι δήμοι Αγρινίου Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, το Ε.Β.Ε Αιτωλοακαρνανίας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Και τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση, έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν πάνω από 10 ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια με εξειδικευμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και εκπροσώπους της πολιτείας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με θεματικό άξονα «Νέοι Δρόμοι Ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας με σύγχρονες υποδομές και όραμα» θα πραγματοποιηθούν δίωρες συνεδρίες με τα ακόλουθα θέματα:
ü Ευκαιρίες και πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και οι δυνατότητες απασχόλησης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
ü Νέο στρατηγικό σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό. Ευκαιρίες ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία.
ü Στρατηγική & ευκαιρίες ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας: Παραγωγή & εμπορία ελιάς. Ανταγωνισμός και προοπτικές εξαγωγικών επιχειρήσεων.
ü ΕΣΠΑ 2007-2013: Μια ευκαιρία που αφορά όλους μας. Περιφερειακά προγράμματα και τοπικές δράσεις.
ü Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, επιπτώσεις, μαθήματα και προτάσεις διεξόδου.
ü ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Επαγγελματικές προοπτικές πτυχιούχων και εμπειρίες από την αγορά εργασίας.
ü Σύγχρονες οδικές συγκοινωνίες ως μοχλός ανάπτυξης. Πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο για τις οδικές μεταφορές. Ανάπτυξη ανταγωνιστικών υπηρεσιών των οδικών συγκοινωνιών.
ü Οδική ασφάλεια: Ο ρόλος της αυτοκινητοβιομηχανίας - Η ευθύνη οδηγών και πολιτείας. Έρευνα συμπεριφοράς στο δρόμο.
ü Λιανικό εμπόριο, προβλήματα, ευκαιρίες και προοπτικές. Franchising, επενδυτικές ευκαιρίες και διασφάλιση της επιτυχίας.
ü Νέοι Δρόμοι Ανάπτυξης των αγροτικών καλλιεργειών και σύγχρονοι τρόποι διάθεσης των προϊόντων. Προοπτικές και γυναικεία επιχειρηματικότητα.
ü Η Οικονομία, η αναπτυξιακή προοπτική και οι επενδυτικές ευκαιρίες του νομού Ευρυτανίας
ü Επιχειρηματικότητα: Αντιμετωπίζοντας το αναπάντεχο. Εμπειρίες και απρόσμενα στην επιχειρηματική διαδρομή.
ü Νέοι και πολιτική: Ευθύνη των κομμάτων, ο ρόλος των ΜΜΕ.

Δεν θα λείψουν όμως και ειδικές εκδηλώσεις, όπως η έκθεση τριών μοντέλων της Mercedes-Benz, από τα οποία, η ολοκαίνουργια GLK θα είναι διαθέσιμη για test-drive στο κοινό! Και οι εκπλήξεις για το κοινό συνεχίζονται, αυτή τη φορά για τους φίλους των 2 τροχών, με τρεις νέες μοτοσυκλέτες της πρωταθλήτριας στα MotoGP, Yamaha. Παράλληλα, μεγάλες γιγαντοοθόνες και μεγάλες ανάγλυφες μακέτες έχουν επιλέξει για την περίσταση αρκετοί από τους εκθέτες, ενώ, ειδικά για τους επισκέπτες, θα κληρωθούν μεγάλα δώρα.
Στους φοιτητές και σπουδαστές, που θα παρακολουθήσουν το Business Show, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, διοργανωτής του συνεδρίου, θα χορηγήσει βεβαιώσεις συμμετοχής.
Σημειώνεται ότι η έκθεση θα λειτουργήσει 8-9 Νοεμβρίου 2008 από 9:00 το πρωί μέχρι 9:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη, τόσο στην έκθεση, όσο και στις συνεδριακές εκδηλώσεις.