Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Έκθεση Ζωγραφικής από αύριο στη ΔΙΕΞΟΔΟ

Έκθεση ζωγραφικής της Παρασκευής Γαρδέλη θα φιλοξενήσει στους χώρους της Πινακοθήκης του (1ος όροφος) το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κατά το διάστημα από 22 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2008.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ .
Η παρουσίαση θα γίνει από την Κριτικό και Ιστορικό Τέχνης Αθηνά Σχινά η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων στο προλογικό της σημείωμα:"Η Παρασκευή Γαρδέλη μέσα από την έκθεσή της,αναψηλαφεί τις μνήμες από τον γενέθλιό της τόπο, το Μεσολόγγι, μιά πόλη ιστορημένη και μεταιχμιακή, ανάμεσα στην σεριά και στην λιμνοθάλασσά της. Η ίδια δεν αντικρίζει το Μεσολόγγι νοσταλγικά, ούτε με νεορομαντικές εξάρσεις, γεγονός που θα πιστοποιούσε τις αποστάσεις τις οποίες τυχόν θα αισθανόταν να έχει από την πατρίδα της. Η συγκεκριμένη δημιουργός, μεταφέρει συναισθηματικά κι εντός της μνημικά ανακρούσματα, τα οποία συνεχώς μεταλλάσσονται από τις πραγματικότητες που βίωσε κι ακόμη οι εμπειρίες τους κατακερματισμένες την ακολουθούν σαν τις ψηφίδες ενός δραστικού καλειδοσκοπίου, το οποίο ενδογενώς αναδιαρθρώνεται και μετασχηματίζεται, διαφοροποιώντας το πλέγμα των ενστάσεων, των συσχετισμών, των συνειρμών και των αναγωγών του".
Η Παρασκευή Γαρδέλη σπούδασε ζωγραφική αποφοιτώντας με άριστα από την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Δ. Μυταρά και Σκηνογραφία με δάσκαλο τον Γ. Ζιάκα. Επίσης σπούδασε Ψυχολογία της Εκπαίδευσης και Διδακτική της Τέχνης.

Από το 1994 έως το 2006 δίδαξε στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και από το 2004 μέχρι σήμερα διευθύνει το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Βόλου. ΄Εχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 ομαδικές.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.