Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Στην Πάτρα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αύριο στη Ναύπακτο


Στην υποδοχή του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πόλη της Πάτρας παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα ξεκινώντας από την Πάτρα, όπου βρίσκεται κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου με την ευκαιρία των Πρωτοκλητείων και των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και πλήθους κόσμου, ενώ στη συνέχεια χοροστάτησε σε δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.
Την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Ναύπακτο όπου αναμένεται να του γίνει παλλαϊκή υποδοχή στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία του Λιμανιού.