Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Στα προγράμματα αποκατάστασης ζημιών του ΥΠΕΧΩΔΕ η Ποταμούλα

Διαβεβαιώνει ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη
Για την ένταξη των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας (συμπεριλαμβανομένου και του δ.δ. Ποταμούλας Δ. Παρακαμπυλίων) σε προγράμματα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, ενημερώνει απαντώντας σε σχετική αναφορά του Βουλευτή Αιτωλ/νίας Δημήτρη Σταμάτη το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Συγκεκριμένα σε συνέχεια των αναφορών που κατέθεσε προς τα αρμόδια υπουργεία ο Δημήτρης Σταμάτης (ειδικά δε για το Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμούλας Δήμου Παρακαμπυλίων), ο υφ/γός Θεμ. Ξανθόπουλος σημειώνει ότι:
«Αμέσως μετά τις πλημμύρες της 2ας Οκτωβρίου που έπληξαν περιοχές του νομού Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου 2008, κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές για την διενέργεια αυτοψιών και την καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν στα κτίρια.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ μετά την εξέταση όλων των στοιχείων προχωρεί στην ένταξη των πληγεισών περιοχών του Ν. Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ των οποίων και το δ.δ. Ποταμούλας του Δήμου Παρακαμπυλίων, στα προγράμματα αποκατάστασης ζημιών, προκειμένου οι πλημμυροπαθείς ν’ αποκαταστήσουν τις ζημιές των κτιρίων τους».