Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

«Η θέα του Μεσολογγίτικου τοπίου» από τον Θανάση Μακρή στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

Το Σάββατο πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του καλλιτέχνη Θανάση Μακρή με τίτλο «Η θέα του Μεσολογγίτικου τοπίου» που φιλοξενείται στους χώρους της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας «Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε:
«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά στους φιλόξενους χώρους της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας με την ευκαιρία της έκθεσης ζωγραφικής του καλλιτέχνη Θανάση Μακρή με τίτλο ‘‘Η Θέα του Μεσολογγίτικου Τοπίου’’. Η δημιουργία έξω από το χώρο που οριοθετεί το κέντρο μιας χώρας, αλλά και η παρουσίαση σημαντικών εκδηλώσεων σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, στο χώρο του πολιτισμού κυρίως, αυτό που συνήθως αποκαλούμε «αποκέντρωση», είναι δείγμα κοινωνικής και πνευματικής υγείας και παράγοντας πολιτιστικής ανάπτυξης.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μιας πόλης με περίσσεια πολιτιστική κληρονομιά και με μνήμες από το παρελθόν που φωτίζουν το μέλλον, μιας πόλης που τα εκπληκτικά τοπία, η απαράμιλλη ομορφιά της και η θέα ενός τοπίου που σε οδηγεί πέρα από τον ορίζοντα, στηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην πολιτιστική ανάταση των κατοίκων του.
Θερμά συγχαρητήρια στους ιδρυτές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας που για περισσότερο από μία δεκαετία με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν σε μια μικρή πόλη όπως το Μεσολόγγι, με το τόσο ιστορικό, πνευματικό, αισθητικό και οικολογικό βάρος, είναι ένα από τα πιο αισιόδοξα και αξιέπαινα δείγματα ».
Η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου που διανύει την δεύτερη δεκαετία πολιτιστικής προσφοράς στην Αιτωλ/νία και στο Μεσολόγγι, κατέστη πολιτιστικός φορέας για την σοβαρή και αξιόλογη δράση της, είναι δε η πρώτη φορά που φιλοξενεί ατομική έκθεση .
Ο Θανάσης Μακρής γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1955 . Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη,ενώ συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Beaux-Arts στο Παρίσι .

Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Μαρτίου 2009
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 11.00 – 13.00
Τηλ. επικοιν.: 26310 51016
Στην φωτό: από αριστερά ο ζωγράφος Θανάσης Μακρής, στο κέντρο η υπεύθυνη της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου κα Όλγα Στεφανάτου, και δεξιά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος.