Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ο Χρίστος Βερελής σχολιάζει την επίσκεψη Αβραμόπουλου στο νοσοκομείο Αγρινίου

H επτάλεπτη επίσκεψη!! του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου
στο Νοσοκομείο Αγρινίου
Του Χρίστου Βερελή
Οι υποδομές υγείας στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε πρωτοφανή κρίση, με την αδυναμία των Δημόσιων Νοσοκομείων να λειτουργήσουν στοιχειωδώς εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών, ειδικών των εργαστηρίων καθώς και διοικητικού προσωπικού.
Η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, η τραγική έλλειψη προσωπικού, η μη αντιμετώπιση των οξυμένων εργασιακών θεμάτων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η έλλειψη υλικών καθημερινής χρήσης δεν επιτρέπουν βασικές λειτουργίες να μπορούν να υλοποιηθούν.
Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, κλινικές υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά Επανειλημμένα τα τρία τελευταία χρόνια καλέσαμε τον Υπουργό Υγείας ν' ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στον χώρο της υγείας στην Αιτωλοακαρνανία και να συζητήσει σοβαρά και ουσιαστικά με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, τους εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων ώστε να βρεθεί λύση.
Αυτός επέλεξε να έρθει στο Αγρίνιο να κάνει μια επτάλεπτη επίσκεψη στο Νοσοκομείο, να αρκεστεί σε τηλεοπτική δήλωση που συγχαίρει τον εαυτό του και μετά να φύγει εσπευσμένα.
Αντιλαμβάνομαι την προσωπική του αγωνία να περιμένει τη διαδοχή στην Ν.Δ, αλλά αυτό το θέμα δεν αφορά τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Τους πολίτες αφορά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Ν Δ υποσχέθηκε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, ενώ σήμερα έχουμε μια πολιτική συστηματικής απαξίωσης, υπονόμευσης και τελικά διάλυσης όλων των δημόσιων αγαθών.
Σωστά σχολίασαν οι εργαζόμενοι: η χιονάτη και τα επτά λεπτά της αφού οι ίδιοι ζουν τις επτά πληγές του Φαραώ..