Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Μειώνει τα τέλη σε ΑΜΕΑ, Πολυτέκνους και Άπορους ο δήμος Μεσολογγίου

Μια ακόμη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου που αποτελεί πρόταση του δημάρχου Γιάννη Αναγνωστόπουλου θα τεθεί προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην προσεχή του συνεδρίαση στις 9 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα εισηγηθεί την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και τελών για τους τυφλούς κατοίκους του δήμου, την κατά 25% μείωση αυτών των τελών για τους αναπήρους με αποδεδειγμένο ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και την κατά 10% μείωση στους πολύτεκνους και τους άπορους.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες μειώσεις στα τιμολόγιά της, για όλους τους δημότες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% αποφάσισε και η ΔΕΥΑΜ με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.
«Συνεχίζοντας τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και με δεδομένη την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία αποφασίσαμε την έμπρακτη ενίσχυση του εισοδήματος των ΑΜΕΑ του δήμου μας προβαίνοντας σε γενναίες μειώσεις τόσο των δημοτικών τελών, όσο και των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης για τα νοικοκυριά τους.
Η πρωτοβουλία μας αυτή είναι ενταγμένη στην στρατηγική που υλοποιούμε για να ενισχυθεί ο κάθε αδύναμος συμπολίτης μας, αφού όπως έχουμε δεσμευτεί επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος.
Να θυμίσω ότι στα δυο χρόνια της θητείας μας θέσαμε σε λειτουργία δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς που φιλοξενούν περισσότερα από 40 βρέφη, ενισχύοντας έτσι την εργαζόμενη μητέρα και σύντομα θα λειτουργήσουμε και το δημοτικό ιατρείο» δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος αναφορικά με αυτή την σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που θα «ανακουφίσει» οικονομικά δεκάδες δημότες.
Εξάλλου χθες Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό συνεχάρη τους δασκάλους για το έργο που επιτελούν και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση αυτής της σπουδαίας εκπαιδευτικής δομής.