Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Συνεργασία Βερελή - Παπαθανάση για το Οικιστικό της Ναυπάκτου

Για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Ναυπάκτου, ενημέρωσε ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, το Βουλευτή Αιτ/νίας Χρίστο Βερελή στη συνάντηση που είχε στο χθες γραφείο του.
Ειδικότερα ο δήμαρχος Ναυπάκτου συζήτησε με τον πρώην Υπουργό τις εξελίξεις στο θέμα του Οικιστικού, ένα πρόβλημα που επί χρόνια ταλανίζει τη Ναύπακτο.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Παπαθανάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ επισπεύσθηκε και ήδη εκπονείται σχετική Μελέτη από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να προχωρήσει η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Με προσεκτικούς χειρισμούς σε συνεχή συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρούμε στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος για το Δήμο Ναυπάκτου».
Για την παρέμβαση του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και Βουλευτή Αιτ/νίας Χρίστου Βερελή προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για το Οικιστικό, σημείωσε ότι «είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε ενέργεια και παρέμβαση συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Ναύπακτο.
Η πρωτοβουλία του κ. Βερελή αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Ταυτόχρονα όμως σηματοδοτεί, αυτό που από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, δηλώσαμε :
τα προβλήματα της πόλης δεν έχουν χρώμα. Πέρα και πάνω από μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις προέχει το όφελος των συμπολιτών μας και της πόλης μας συνολικά. Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την πολιτική μας, με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας και την επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια απασχολούν τη Ναύπακτο»
σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της άρνησης της Νομαρχίας να λειτουργήσει το Γραφείο Πολεοδομίας στη Ναύπακτο, τόνισε ότι «…αφουγκραζόμαστε καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, που προκύψαν από τη μη λειτουργία του Γραφείου Πολεοδομίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη Ναύπακτο. Είμαστε στο πλευρό όλων των επαγγελματιών, των εργαζομένων, των εργατών, των μηχανικών και των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την οικονομική κρίση που επιβαρύνει την πόλη μας εξαιτίας της μη τήρησης των θεσμών και των νόμων… Οφείλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος. Είναι αναγκαίο να ξεφύγουμε από νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι με συνέπεια στις θέσεις μας, όλοι μαζί με θετική διάθεση, ξεπερνώντας μεμψιμοιρίες που ανήκουν οριστικά στο χθες, και σεβόμενοι τους θεσμούς, είναι ανάγκη να εργαστούμε, ώστε η Ναύπακτος να προχωρήσει δυναμικά μπροστά».
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο Χρίστος Βερελής στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για το Οικιστικό αλλά και για τη λειτουργία της Πολεοδομίας στη Ναύπακτο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «υιοθέτησε» τις έμμεσες προτάσεις του Βουλευτή.
Έτσι το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για εκπόνηση της μελέτης που απαιτείται, ώστε να καθορισθούν επιτέλους όροι δόμησης στο παραδοσιακό κομμάτι της πόλης, ενώ είχε κάνει λόγο για καθυστερήσεις από την πλευρά του δήμου στην εκπόνηση αυτής της μελέτης.
Ταυτόχρονα το ΥΠΕΧΩΔΕ σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον πρώην Υπουργό ξεκαθαρίζει ότι η λειτουργία Πολεοδομικού γραφείου στη Ναύπακτο εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Νομαρχίας.