Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η απάντηση του δήμου Μεσολογγίου στην ανακοίνωση της ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με αφορμή ανακοίνωση της ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του ακινήτου της «Παλιάς Ηλεκτρικής» ανακοινώνεται:
«Για ακόμη μια φορά η «Τ(Ανώνυμη). Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου» προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, παραποιώντας την αλήθεια με υπερβολές και ανακρίβειες.
Κι αυτό διότι με περισσό θράσος οι συντάκτες της ανακοίνωση «βαπτίζουν» ξεπούλημα τις νόμιμες ενέργειες της δημοτικής αρχής (όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) για αξιοποίηση του ακινήτου της «Παλιάς Ηλεκτρικής», την στιγμή που δεν συμβαίνει και ούτε πρόκειται να συμβεί εκποίηση του ακινήτου.
Έτσι την ανάπλαση αυτού του οικοπέδου τα «κρατικοδίαιτα» μέλη της ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου την βαπτίζουν ξεπούλημα!!! Και έντεχνα παραβλέπουν το γεγονός ότι για 60 και πλέον χρόνια ο χώρος αυτός μένει αναξιοποίητος και εστία μόλυνσης.
Είναι βέβαιο ότι αν είχαν μπει στον κόπο να παρακολουθήσουν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για να διαμορφώσουν έγκυρη άποψη για το θέμα, δεν θα προέβαιναν στην κατάπτυστη και εντελώς άστοχη ανακοίνωση.
Αντίθετα επέλεξαν να υιοθετήσουν τη φημολογία και την παραπληροφόρηση που διακινούν στην πόλη οι γνωστές «Κασσάνδρες της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης».
Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι πίσω από αυτές τις διαμαρτυρίες κρύβονται άλλα συμφέροντα, αφού πολλές φορές πίσω από τις φωνές που λένε «αυτός ο χώρος να μείνει ελεύθερος» υπάρχει κάποιος ιδιώτης ή εργολάβος που έχει ένα δικό του οικοδομήσιμο χώρο. Έτσι έμμεσα ασκούνται πιέσεις είτε για να ανέβει η αξία του δικού του οικοπέδου, είτε για να μη γίνει η κατασκευή ώστε ο ενδιαφερόμενος εργολάβος να έχει τον πρώτο λόγο στην αγορά.
Ταυτόχρονα ουδέποτε μας έχει κατατεθεί από τη ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση του εν λόγω ακίνητου ή για άλλα θέματα του δήμου μας, στα δυο χρόνια της θητείας μας. Π.χ. ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή της Μαρίνας;
Η δημοτική μας αρχή με υπευθυνότητα και γνώμονα το συμφέρον του δήμου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων της πόλης με στόχο την πρόοδο, την ευημερία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, σε πείσμα αυτών που έχουν μηδαμινή προσφορά στην πόλη και που το μόνο τους μέλημα είναι η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση, θυμίζοντας τους «κουκουλοφόρους του σκοταδισμού».
Υ.Γ. "Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου έφερε «νύχτα» τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι αποτρέποντας τον να συναντηθεί με τη δημοτική μας αρχή. Κύριε Τσίπρα να χαίρεστε τα στελέχη σας…"