Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Εκπαιδευτικές εκδρομές σε πολυκαταστήματα!!! Παρέμβαση του Χρίστου Βερελή

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χρίστου Βερελή προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Σχολικές Εκπαιδευτικές Εκδρομές – Επισκέψεις με μοναδικό τόπο προορισμού γνωστά μεγάλα πολυκαταστήματα της Αθήνας και άλλων πόλεων, με σκοπό μόνο την πρόσβαση σε καταναλωτικά αγαθά.
Ο Χρίστος Βερελής στην ερώτησή του αναφέρει, ότι οι Σχολικές εκδρομές - επισκέψεις, αποτελούν συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών, με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφθούν τόπους που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα από τη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού και ακόμη να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους.
Δυστυχώς όμως, σημειώνει ο Βουλευτής, «όπως πληροφορηθήκαμε, τελευταία οργανώνονται και πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές - επισκέψεις, με τόπο προορισμού γνωστά μεγάλα πολυκαταστήματα, με σκοπό μόνο την πρόσβαση σε καταναλωτικά αγαθά».
«Θεωρούμε»,
τονίζει ο Χρίστος Βερελής,» όπως είναι αυτονόητο, ότι η σχεδίαση και η σκοπιμότητα των σχολικών εκδρομών - επισκέψεων πρέπει να είναι παιδαγωγικού περιεχομένου και να υπόκεινται στον έλεγχο των αρμοδίων Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».
Με το παραπάνω σκεπτικό ο Χρίστος Βερελής ερωτά τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,
1. Αν πράγματι οργανώνονται και πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές - επισκέψεις, με τόπο προορισμού γνωστά μεγάλα πολυκαταστήματα της Πρωτεύουσας και άλλων πόλεων.
2. Ποια μέτρα έλαβε ή προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση, ώστε η πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών να εξυπηρετεί τους σκοπούς και τους στόχους για τους οποίους καθιερώθηκαν.