Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ. Δυι. Ελλάδας στον Σπ. Σπυρίδωνα

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρο Σπυρίδωνα επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του στην Πάτρα, με την ευκαιρία της από 23/01/2009 ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Ευάγγελος Καλύνης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σπυρίδων τόνισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δια των αρμοδίων υπηρεσιών της, όπως η Πολιτική Προστασία, συνεργάζεται στενά με το Πυροσβεστικό Σώμα, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από των κίνδυνο των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Περιφερειάρχης, από το 2006, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω επανειλημμένως την αυταπάρνηση με την οποία οι πυροσβέστες κάθε βαθμού εκτελούν τα καθήκοντά τους, ειδικά μάλιστα σε φυσικές καταστροφές όπως οι μεγάλες φωτιές του 2007 και ο σεισμός του 2008.

Η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας, αναβάθμισε διοικητικά τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, τοποθετώντας επικεφαλής τους έναν Υποστράτηγο.

Εύχομαι λοιπόν στον κ. Καλύνη καλή επιτυχία στην εκτέλεση των νέων καθηκόντων του και αναμένω ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με το Πυροσβεστικό Σώμα θα συνεχιστεί σε ακόμα πιο στενή και αποτελεσματική βάση», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.