Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Σπύρος Σπυρίδων: "Ενωμένοι, λαός και πολιτική ηγεσία, θα προχωρήσουμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση"


Στον εορτασμό των Θεοφανείων, στην πόλη της Πάτρας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων. Ο κ. Σπυρίδων παρακολούθησε τη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και κατόπιν την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου και παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, του Νομάρχη Αχαΐας, του Δημάρχου Πατρέων, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο κ. Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ των άλλων:

«Εορτάζουμε σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, μια από τις σημαντικότερες εορτές του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, στο ξεκίνημα ενός έτους δύσκολου για ολόκληρο τον πλανήτη.

Εκτός από τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία αναπόφευκτα μας επηρεάζει, αντιμετωπίζουμε και νοσηρά φαινόμενα, όπως η πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον τριών σκληρά εργαζόμενων νέων μας, των αστυνομικών στα Εξάρχεια, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός από αυτούς.

Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις βίας στρέφονται εναντίον των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά το μόνο που κατορθώνουν είναι να σφυρηλατούν τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Ενωμένοι, λαός και πολιτική ηγεσία, θα προχωρήσουμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση. Με την ευκαιρία της σημερινής μεγάλης ημέρας, θέλω να στείλω τις θερμές ευχές μου στους εορτάζοντες και σε όλους τους συμπολίτες μας, εντός και εκτός συνόρων», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.