Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ικανοποίηση Αναγνωστόπουλου για τη λειτουργία απ΄τον Σεπτέμβριο νέου τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης και λειτουργίας νέου τμήματος «Αυτοματισμού», στο ΤΕΙ Μεσολογγίου από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά 2009-10 προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ανακοίνωση της λειτουργίας στο ΤΕΙ Μεσολογγίου από τον προσεχή Σεπτέμβριο του νέου τμήματος σίγουρα μας ικανοποιεί, αφού πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ουσιαστική αναβάθμιση του ιδρύματος.
Κι αυτό διότι με τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά και με τις μετονομασίες λειτουργούντων τμημάτων που περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό αναμένεται να ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό, το ζήτημα της μείωσης του αριθμού των σπουδαστών στο ΤΕΙ, λόγω της βάσης του 10.
Η δημοτική μας αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψής των καθηκόντων της αντιμετώπισε με υπευθυνότητα το πρόβλημα και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ και τους φορείς της πόλης έθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή του, σε σειρά συναντήσεων που είχαμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σπύρο Ταλιαδούρο.
Προτάσεις που ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι προσπάθειες μας όμως δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται με τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους σπουδαστές και για ενίσχυση των υποδομών του ΤΕΙ Μεσολογγίου».