Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην Διεθνή Έκθεση F.H.C στη Σαγκάη

Σε συνεργασία με τον ΟΠΕ το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε σε μια πολύ σημαντική για τα διεθνή δεδομένα έκθεση, σε μια χώρα που έχει την μεγαλύτερη δυναμική παγκοσμίως στον τομέα του εμπορίου.
Πρόκειται για την Έκθεση F.H.C στην Σαγκάη της Κίνας που αφορούσε στους τομείς των τροφίμων και των ποτών αλλά και προϊόντων συσκευασίας τροφίμων, ξενοδοχειακού εξοπλισμού και εξοπλισμού εστιατορίων, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες εκθέτες αλλά και ενδιαφερομένους από όλο τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ίδια διοργάνωση του 2007 υπήρξαν συμμετοχές 800 επιχειρήσεων από 40 χώρες ενώ οι επισκέπτες έφτασαν τους 17.043.

Η έκθεση διεξήχθη από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στον εκθεσιακό χώρο Shanghai New International Expo Center, PUDONG στην πόλη της Σαγκάης και υπήρξε μια σημαντική στιγμή για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καθώς μέλη του μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά αγορά του κόσμου αλλά και με μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία που αποτελεί πλέον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των εξαγωγών.
Στην έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις που πληρούσαν τα κριτήρια της εξαγωγικής δραστηριότητας ή δυνατότητας εξαγωγικής δραστηριότητας, καθώς και τα κριτήρια τυποποίησης, συσκευασίας και επισήμανσης σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επισκέπτες από όλο τον κόσμο μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τους Αιτωλοακαρνάνες εκθέτες αλλά και με το ίδιο το Επιμελητήριό μας μέσω των στελεχών που οργάνωσαν την συμμετοχή του νομού μας στην έκθεση της Σαγκάης.

Από την Αιτωλοακαρνανία το ταξίδι μέχρι την Κίνα έκαναν τέσσερις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, με τις τρεις να αφορούν στη ελαιοκομία(επεξεργασία βρώσιμων ελαιών και ελαιόλαδο) και την μία στην ζαχαροπλαστική και την κουλουροποιΐα.
Πρόκειται για τις: ΗΛΙΔΑ Α.Ε., Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΣ Α.Ε., ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και Αφοι ΚΟΥΤΕΡΗ Ο.Ε.
Να σημειωθεί ότι εκτός από του πολλούς επισκέπτες κυρίως από τις χώρες της Ασίας που εντυπωσιάστηκαν από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αλλά και τους ίδιους τους διοργανωτές Κινέζους, υπήρξε και άλλο όφελος για τις επιχειρήσεις μας καθώς υπήρξαν τουλάχιστον πενήντα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις από την Κίνα που εξέφρασαν την επιθυμία για εισαγωγή προϊόντων μας στη τεράστια αυτή αγορά.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έτσι έδειξε ότι ακόμη και οι τεράστιες αποστάσεις δεν αποτελούν εμπόδιο στον προγραμματισμό του για εξωστρέφεια των προϊόντων του νομού και για συνεχή αναζήτηση νέων αγορών για τα μέλη του σε παγκόσμιο, πλέον, επίπεδο.