Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

10 χρόνια "ΔΙΕΞΟΔΟΣ". Κυκλοφορεί το νέο περιοδικό

Με την είσοδο στα δέκα χρόνια λειτουργίας του το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του ομώνυμου περιοδικού για τα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
Πρόκειται για το 20ο τεύχος των μηνών Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2008 που είναι αφιερωμένο στα δεκάχρονα της λειτουργίας του Μουσείου και της Πινακοθήκης του.
Μέσα στις σελίδες του έγχρωμου περιοδικού, το εξώφυλλο του οποίου είναι σύνθεση του γραφίστα Πάνου Γεωργακόπουλου , ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει όλες τις δραστηριότητες της δεκαετίας 1999 - 2009 συνοδευόμενες από δεκάδες φωτογραφίες, τις γνώμες προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την "Διέξοδο" καθώς και άρθρα της συγγραφέως Ακακίας Κορδόση για τον προφητικό λόγο του "προφήτη" και του καθηγητή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μάνου Στεφανίδη για την τηλεόραση και την Τέχνη.
Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται όλα τα νέα της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" καθώς και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο μεταξύ των οποίων η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του Αναστάση Πεπονή, η έκθεση ζωγραφικής "Ψήγματα μνήμης" της Βιβής Γαρδέλη, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου με την Απόφαση της Εξόδου καθώς και η έκθεση "Ο ζωγράφος της γειτονιάς" με έργα του Τάσου Μαντά.
Το περιοδικό κυκλοφορεί σε 7.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν. Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης του μπορεί να στείλει τα στοιχεία του στην διεύθυνση "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" Αθαν. Ραζή-Κότσικα 23 Τ.Κ. 30200 Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.
Όλα τα στοιχεία των δραστηριοτήτων της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" και την εν γένει "εικόνα" της κατά την διάρκεια της δεκάχρονης λειτουργίας της καθώς και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της μπορεί να τις πληροφορηθεί κάποιος από την ιστοσελίδα www.diexodos.com.gr