Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

12 χρόνια φυλακή στον πα - "Τέρας" που βίαζε την κόρη του

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας έπεσε την περασμένη Τρίτη η «αυλαία» στο δράμα που βίωνε μια 14χρονη κοπέλα πίσω από την ερμητικά κλειστή πόρτα ενός μικρού σπιτιού στο Βαλτί που βρίσκεται λίγο έξω από το Μεσολόγγι.

Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν αμείλικτος για τον πατέρα της κοπέλας Βασίλη Σώλο, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βίαζε επί τρία και πλέον χρόνια το ίδιο του το παιδί, αλλά και για τη μητέρα της μικρής που φέρεται να γνώριζε, αλλά δεν μιλούσε, δικαιολογώντας τις πράξεις του συζύγου της ως «ψυχολογικά προβλήματα» που ισχυριζόταν ότι αντιμετώπιζε!

Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και έξι μηνών ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον 43χρονο κατηγορούμενο που βρέθηκε ένοχος για τα αδικήματα του βιασμού κατ' εξακολούθηση και ασέλγειας κατ' εξακολούθηση, ενώ σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έντεκα μηνών καταδικάστηκε η σύζυγός του, η οποία ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη καθώς το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το δράμα που βίωνε το μικρό κορίτσι αποκαλύφθηκε στις 4 Ιουνίου του 2008, όταν ο κατηγορούμενος πατέρας συνελήφθη έξω από το σπίτι του. Ωστόσο, για να ξετυλιχθεί το κουβάρι του δράματος χρειάστηκε να φτάσουν οι καταγγελίες ανώνυμων ανθρώπων, αλλά και των θείων της, στον ιδιωτικό ερευνητή Κώστα Σπύρου και να ακολουθήσει η δίμηνη συνεργασία του ντετέκτιβ με τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

«Δεν είναι δικό μου παιδί, αλλά της γυναίκας μου» αρκέστηκε να πει ο 43χρονος Βασίλης Σώλος ενώπιον του ανακριτή Πατρών καλούμενος να απολογηθεί για τις αρρωστημένες πράξεις του.

«Με θώπευε, με παρενοχλούσε σεξουαλικά» ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, η 14χρονη κοπέλα που έχει τέσσερα ακόμη αδέρφια. Λόγια που έστειλαν τον σάτυρο πατέρα της σε κελί των φυλακών Τριπόλεως.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ζούσαν κοντά στην επταμελή οικογένεια στο χωριό Βαλτί του δήμου Οικιάδων της Αιτωλοακαρνανίας, οι οργιώδεις πράξεις του 43χρονου ψαρά με θύματά του τη 14χρονη κοπέλα εκτυλίσσονταν τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» φιλοξενήθηκε η μικρή

Τα σημάδια στο σώμα και την ψυχή της από την απίστευτη σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από τον πατέρα της προσπαθεί ακόμη και σήμερα να επουλώσει η 14χρονη κοπέλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη σύλληψη του πατέρα της έχει απομακρυνθεί από το αρρωστημένο οικογενειακό περιβάλλον και φιλοξενήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου χάρη στη βοήθεια ειδικών επιστημόνων κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ανασυγκροτήσει το θρυμματισμένο ψυχικό της κόσμο.

Πηγή: Madata Gr και EspressoNews