Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η κατανομή του δανείο των 1,3εκ. € του δήμου Μεσολογγίου

Από το δήμο Μεσολογγίου εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με την κατανομή του ποσού που δανειοδοτήθηκε πρόσφατα ο δήμος της πόλης μας. Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι ένα μεγάλο τμήμα του δανείου χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή οφειλών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και για την κάλυψη της μισθοδοσίας για το 2008 των σχολικών φυλάκων λόγω μη χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
"Ύστερα από δημοσιοποίηση απόψεων στον τοπικό τύπο σχετικά με τη διάθεση και την κατανομή του ποσού του 1,3 εκ. € από το δάνειο που σύναψε πρόσφατα ο δήμος Ιεράς Πόλεως ανακοινώνεται ότι αυτό έχει κατανεμηθεί ως εξής:
· 300.000€ για αποπληρωμή δανείου στην Τράπεζα Πειραιώς που είχε συνάψει η δημοτική αρχή του κ. Πρεβεζάνου
· 300.000€ για καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του δήμου Μεσολογγίου όπως είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο
· 350.000€ για εξόφληση προμηθευτών του δήμου. Οι οφειλές στο σύνολό του σχεδόν ήταν της προηγούμενης δημοτικής αρχής(από 2003 και μετά) και είχαν υποβληθεί αγωγές στο δήμο.
· Και 350.000€ υπάρχουν στο ταμείο του δήμου για την πληρωμή μελετών που εκπονούνται για μια σειρά αναπτυξιακών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007-13 όπως: αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Μεσολογγίου, κατασκευή αποχετευτικών δικτύων κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι αν το ΥΠΕΣΔΑ τηρήσει την υπόσχεσή του για να χρηματοδοτήσει το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για τους σχολικούς φύλακες τότε η χρηματοδότηση αυτή θα διατεθεί στο σύνολό της για αποπληρωμή του δανείου όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Κατά συνέπεια για ακόμη μια φορά οι οπαδοί της «μιζέριας και της οπισθοδρόμησης» ενοχλούνται που η δημοτική μας αρχή δίνει λύσεις στα προβλήματα του «χθες» και κυρίως διότι θέτει τις βάσεις για αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη του Μεσολογγίου".