Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Γιάννης Μαγκριώτης: "Καλούμε τον κ. Σουφλιά να σταματήσει τις δημοπρατήσεις"

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα Γιάννης Μαγκριώτης με αφορμή και πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο αλλά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα Αμβρακιά – Άκτιο καθώς και μια σειρά άλλων έργων σε Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα και Ήπειρο σε γραπτή του δήλωση μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ξαφνικά ο κ. Σουφλιάς την Τρίτη 10-02-09 ξεκίνησε τη βιομηχανία των δημοπρατήσεων. Πρώτη ανακοίνωση η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο – Αμβρακία από το Δ ΚΠΣ προϋπολογισμού 338,2 εκ. € μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Μάλιστα δηλώνει πως τον Ιούλιο θα ξεκινήσει και την κατασκευή του. Ξέρει βέβαια πως και να υπήρχαν τα χρήματα αυτά, ούτε με θαύμα δεν μπορεί να γίνει. Βέβαια οι Ευρωεκλογές θα έχουν γίνει τότε και πιθανόν οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Συνεπώς αυτός καμία ευθύνη δε θα φέρει γιατί πλέον δεν θα είναι κυβέρνηση η Ν.Δ.
Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα δηλώνει πως μες στο 2009 θα δημοπρατήσει σχεδόν όλα τα έργα των νομών Πρέβεζας, Θεσπρωτίας Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Ακριβώς τα ίδια έλεγε και το 2004 και το 2007 και τίποτα από αυτά δεν έκανε. Το συνολικό κόστος των έργων αυτών με τις απαλλοτριώσεις θα ξεπεράσει το 1 δις € σε επικαιροποιημένες τιμές και όλα αυτά από τα χρήματα του Δ ΚΠΣ στα επόμενα πέντε χρόνια.
Είναι εμφανές, ότι τώρα η κυβέρνηση και ο κ. Σουφλιάς ξεκινούν μια τεράστια βιομηχανία δημοπρατήσεων έργων χωρίς να έχουν διασφαλίσει, τους απαιτούμενους πόρους.
Αφού επί 5 χρόνια δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν έργα που ήταν σε εξέλιξη, ούτε να ξεκινήσουν τους αυτοκινητοδρόμους που δημοπράτησαν με συμβάσεις παραχώρησης πλην του Τρίπολη – Καλαμάτα, διακατεχόμενοι από πανικό υιοθετούν την πιο ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη πολιτική.
Τον καλούμε να σταματήσει αυτήν την πρακτική. Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός έχουν όρια.
Τον καλούμε να δημοσιοποιήσει σε ποιο ΠΔΕ, ποιών ετών έχει διασφαλίσεις και εγκρίσεις των πόρων γι’ αυτά τα έργα.
Καλούμε τον κ. Παπαθανασίου να ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντα του ως Υπουργός Οικονομίας».