Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Γ. Αναγνωστόπουλος: "θέτουμε στέρεες βάσεις για αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη"

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή τη δημοσιοποίηση απόψεων του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τέγα σχετικά με τη δραστηριότητα της Δημοτική Αρχής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμη μια φορά ο κ. Τέγας αποδεικνύει με όσα υποστηρίζει ότι σε άλλον δήμο αναφέρεται και όχι σε αυτόν της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Αφού σκόπιμα παραβλέπει ότι η δημοτική μας αρχή και επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονήσει, ενόψει του ΕΣΠΑ 2007 -13 εδώ και δυο χρόνια και ότι έχουν εκπονηθεί μια σειρά μελετών για αναπτυξιακά έργα εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να είναι έτοιμος για υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Αυτή είναι μια πρώτη αδιαμφισβήτητη αλήθεια, που ούτε ο κ. Τέγας αλλά ούτε οι συνοδοιπόροι του, οπαδοί της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης μπορούν να δουν, αφού ενοχλούνται για το γεγονός ότι θέτουμε στέρεες βάσεις για αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη.
Μια δεύτερη αλήθεια είναι ότι καμιά παρατήρηση ή πρόταση δεν έχει διατυπωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου μας, από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Και πώς να διατυπωθεί αφού αυτός είναι πληρέστατος. Μόνο αναιτιολόγητη άρνηση διατυπώνεται με αναμάσημα «ψιθύρων» και «ψευδών» …Το γιατί ας το κρίνουν οι πολίτες του Μεσολογγίου…
Τολμά να κάνει αναφορά στα της ΔΕΥΑΜ. Την στιγμή που είναι γνωστό ότι για τα επόμενα δυο χρόνια καμιά αύξηση δεν θα επιβληθεί στα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης, με βάση πρόσφατη απόφασή μας, την στιγμή που οι συνοδοιπόροι του εισηγούταν αυξήσεις…
Επαναφέρει θέμα δανείου, την στιγμή που αυτός εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τη λήψη δανείου για να πληρωθούν οι σχολικοί φύλακες…
Μιλά για αναθέσεις… ξεχνώντας να συμπληρώσει ότι ο δήμος μέσω της διαδικασίας αυτής ωφελείται του εργολαβικού κέρδους (20% και πλέον) από το αν ακολουθούταν η διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας… Δηλαδή είναι μεμπτό ότι ο δήμος ωφελήθηκε πλέον των 200.000€;
Κάνει αναφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση… Όμως σκόπιμα παραβλέπει ότι - μετά τις προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής μαζί με τη διοίκηση του ΤΕΙ - θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο νέα σχολή στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, κάτι που συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμισή του. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα αναλάβουμε διχαστικές πρακτικές για την Αιτωλοακαρνανία.
Για την καθαριότητα θα επαναλάβω ότι προτιμώ για μια μέρα να μένουν τα σκουπίδια στην πόλη, παρά να καίγονται στην Κλείσοβα ή να επιβάλουμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Κι αυτό διότι πρόβλημα με την καθαριότητα παρατηρείται μόνο Κυριακές και αργίες και καμιά άλλη ημέρα, λόγω του ότι δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Κυριακές και αργίες.
Οι πολίτες είναι αψευδείς μάρτυρες της βελτίωσης που έχει επέλθει στην καθαριότητα στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Φυσικά δεν πρέπει να παραβλεφτεί ότι τα τελευταία δυο χρόνια ο κ. Τέγας, καμιά πρόταση δεν έχει καταθέσει είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε στη δημοτική αρχή για οποιοδήποτε θέμα της πόλης όπως πχ. για τη Μαρίνα Μεσολογγίου ή το Leader Αλιείας.
Στις αοριστολογίες, την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη των οπαδών της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης εμείς απαντάμε με έργο ουσίας και προοπτικής για τους πολίτες του Μεσολογγίου».