Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ξεκινά το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στη Ναύπακτο, σύντομα και στο Μεσολόγγι

Στην τεράστια σημασία του Προγράμματος Ανακύκλωσης για την προστασία του Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στη Συνέντευξη Τύπου προς του εκπροσώπους των ΜΜΕ ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.

«Από την αρχή της θητείας μας, έμπρακτα αποδείξαμε, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, αποτελεί πολιτική μας προτεραιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «η ισόρροπη διαχείριση ενεργειακών πόρων» αποκτά βαρύνουσα αξία στη σύγχρονη εποχή.

Ο δήμαρχος Ναυπάκτου αναφέρθηκε στην έναρξη σταδιακής υλοποίησης του Προγράμματος Ανακύκλωσης που περιλαμβάνει :

1. Τη διανομή σε όλη την πόλη έντυπου ενημερωτικού υλικού και ειδικής σακούλας ανακύκλωσης (πολλαπλών χρήσεων)
2. Την τοποθέτηση σε όλο το δίκτυο του Δήμου Ναυπάκτου 220 ειδικών μπλε κάδων ανακύκλωσης και συνολικά στο Δίκτυο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων συνολικά 450.
3. Τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ με ευθύνη του αναδόχου και με την παραλαβή των ειδικών μηχανημάτων που είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου του ΧΥΤΑ, καθώς και τη συνεργασία του Δήμου Ναυπάκτου με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με την εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ.

«Ως Δήμος Ναυπάκτου με στοχευμένη σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών όπως το Γραφείο Περιβάλλοντος και ο Περιβαλλοντικός Πόλος, η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, το έργο που γίνεται κάθε μέρα στην καθαριότητα, οι συνεχείς και επιστημονικά τεκμηριωμένοι έλεγχοι της ποιότητας των θαλάσσιων και πόσιμων υδάτων από πιστοποιημένους φορείς και εργαστήρια, με αποτέλεσμα να ανεμίζουν οι Γαλάζιες Σημαίες στην πόλη μας, η Αποκατάσταση της Χωματερής και η αξιοποίηση της βιοενέργειας του ΧΥΤΑ, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της αξιόπιστης περιβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθούμε», ανέφερε ο δήμαρχος. Όπως ο ίδιος είπε «Για μας η περιβαλλοντική πολιτική ασκείται με έργα όχι με λόγια. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Γιατί η προστασία του μέλλοντος μας είναι ευθύνη όλων μας».


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάλογο πρόγραμμα Ανακύκλωσης θα υλοποιηθεί και στο Μεσολόγγι αφού αναμένεται η παραλαβή των απαιτούμενων κάδων Ανακύκλωσης.