Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Κατά της εκτροπής του Αχελώου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μεσολόγγι η ημερήσια περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, βουλευτών μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτή Β΄ Αθήνας.
Η αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου που απαρτιζόταν από τους Σπήλιο Λιβανό (ΝΔ), Χρίστο Βερελή και Θάνο Μωραΐτη (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννη Μπανιά (ΣΥΡΙΖΑ) επισκέφτηκε διαδοχικά τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, τον Αμβρακικό κόλπο και την Τριχωνίδα για να καταλήξει στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στη νομαρχία όπου και πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση με φορείς της περιοχής.
Κατά την διάρκεια αυτής της ανοιχτής συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό κάμπο, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «η εκτροπή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα λύσει».
Η τοποθέτηση αυτή του Κ. Μητσοτάκη όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ευμενή σχόλια και απομένει η έκδοση μια ανάλογης επίσης τοποθέτησης από την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για το θέμα με βάση πάντα τη βούληση τόσο του προέδρου της αλλά και των βουλευτών Σπήλιου Λιβανού, Χρίστου Βερελή Θάνο Μωραΐτη και Γιάννη Μπανιά που μετέχουν σ’ αυτή.
Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση αυτή του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μια εξέλιξη που ενισχύει τον αγώνα των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας ενάντια στην εκτροπή της λογικής και σίγουρα δημιουργεί «μπελάδες» στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά….

Αύριο αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου και κυρίως για τα αποτελέσματα αυτής