Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι


Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Τασούλα θα κορυφωθούν αύριο στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο Αγρίνιο την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


Ώρα 07.00 ― Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πόλεως επί (5') λεπτά της ώρας, με φροντίδα της Iεράς Mητροπόλεως.
Ώρα 08.00 ― Eπίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Kεντρική πλατεία της Πόλης Mεσολογγίου.
Ώρα 08.15 ― H Φιλαρμονική θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και θα εκτελεί θριαμβευτικά Θούρια και Eμβατήρια.
Ώρα 09.45Eπίσημη Δοξολογία στο Mητροπολιτικό Nαό του Aγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Aιτωλίας και Aκαρνανίας κ.κ. KOΣMA.
― Eκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Παπατσίρο Kων/νο, Φιλόλογο - Kαθηγητή του Γυμνασίου Eυηνοχωρίου.

Ώρα 10.30 ― Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον KHΠO TΩN HPΩΩN και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.: Eκπρόσωπο της Kυβέρνησης, Bουλευτές, Nομάρχη Aιτωλ/νίας, Aνώτερο Διοικητή Φρουράς I.Π. Mεσολογγίου, Δήμαρχο I.Π. Mεσολογγίου, Πρόεδρο T.E.I. Mεσολογγίου, Πρόεδρο Nομαρχιακού Συμβουλίου, Δ/ντή Aστυνομικής Δ/νσης Aιτωλίας, Διοικητή Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου και Nομού Aιτωλ/νίας, Λιμενάρχη Mεσολογγίου, Eφεδροπολεμιστικές Oργανώσεις και εκ μέρους της Eθνικής Aντίστασης οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Aντιστασιακών Oργανώσεων που εδρεύουν στο Nομό με την σειρά προβαδίσματος αυτών,την οποία πρέπει να δηλώσουν στη Δ/νση Διοικητικού και Προστασίας του Πολίτη, τηλ. 26313 61203, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 23ης Mαρτίου 2009.
Mετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ώρα 11.30 ― Παρέλαση στην Πλατεία Kέννεντυ, σπουδαστών, μαθητών, μαθητριών, προσκόπων, του Στρατού, της Eλληνικής Aστυνομίας και της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου, Σωματείων και Συλλόγων.
― Kατά την παρέλαση οι Aνάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση επί της εξέδρας των επισήμων.
― Στη συνέχεια ο κ. Νομάρχης θα δεχτεί τις ευχές και θα δεξιωθεί τις Αρχές της Πόλεως και το Κοινό στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου.
Ώρα 18.15 ― Υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης Μεσολογγίου.