Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Το οικιστικό της Ναυπάκτου "επί τάπητος"

«Με σύνεση και προσεκτικούς χειρισμούς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του Δήμου μας», τόνισε ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ε. Μπαλτά


Θετικές εξελίξεις για δύο σημαντικά προβλήματα για τη Ναύπακτο δρομολογήθηκαν μετά την προχθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ε. Μπαλτά. Μια επίσκεψη που ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει προ τριμήνου ο βουλευτής Χρίστος Βερελής ώστε να δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα του Οικιστικού που αντιμετωπίζει η Ναύπακτος.
Κατά τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση στο Δημαρχείο της πόλης, συζητήθηκαν τόσο το θέμα της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως, όσο και το Οικιστικό που επί χρόνια ταλανίζει τη Ναύπακτο.
«Μετά από πολύμηνη συνεργασία που είχαμε με το ΥΠΕΧΩΔΕ και αφού εστάλησαν όλα τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί, αλλά και με την ισχυρή πίεση της τοπικής κοινωνίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ έμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για δύο μείζονα και χρονίζοντα προβλήματα για το Δήμο μας», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι προχωρούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση των όρων δόμησης αναφορικά με το Οικιστικό, που χρόνια ταλανίζει τη Ναύπακτο και ταυτόχρονα δρομολογούνται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις Επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλεως.
«Με σύνεση και προσεκτικούς χειρισμούς, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας εργαζόμαστε για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της πόλης μας, με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Στη συνάντηση του Γ. Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ με το Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση συμμετείχαν οι Βουλευτές Αιτωλ/νίας Χρίστος Βερελής, Σπήλιος Λιβανός, Δημήτρης Σταμάτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας Γιώργος Παπαναστασίου, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.