Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Σπ. Σπυρίδων: "Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν βασικό παράγοντα στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια"

Με την ευκαιρία της χθεσινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο , ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε για άλλη μια φορά τη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Με βάση την απόφασή του πάνω από 80% των πόρων του ΕΣΠΑ να διατεθεί στην περιφέρεια, η Δυτική Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους ύψους άνω των 3 δις Ευρώ ως το 2013, με την αξιοποίηση των οποίων οι υποδομές και η ποιότητα ζωής των πολιτών θα αναβαθμιστούν σημαντικά. Αντίστοιχα πλεονεκτήματα μας προσφέρουν και τα μεγάλα έργα που θα έχουν ολοκληρωθεί έως τότε, όπως η Ολυμπία Οδός, η Ιονία Οδός, ο νέος σιδηροδρομικός άξονας Πατρών-Αθηνών, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας.
Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στη Δυτική Ελλάδα και για το σχεδιασμό που έχουμε καταρτίσει ως Περιφέρεια ώστε οι τεράστιες ευρωπαϊκές, κρατικές και ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται ή αναμένονται στο προσεχές μέλλον, να αποδώσουν το μέγιστο δυνατό για την περιοχή και τους πολίτες. Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν βασικό παράγοντα στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια, θέλω λοιπόν να συγχαρώ τους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ για την χρήσιμη και δυναμική εκδήλωση της σημερινής διάσκεψης»,
συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.