Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Καραμανλή στο Αγρίνιο

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση για την προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο:

"Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με κινήσεις σκακιού στο ΠΑΣΟΚ, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι συνεχείς παρουσίες αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας έφεραν την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε έναν αγώνα δρόμου επικοινωνιακής πολιτικής για το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο για την κατάντια της Αιτωλοακαρνανίας. Όσες κάμερες κι αν στηθούν δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, δεν μπορούν να εξαλείψουν τη φτώχεια και τα προβλήματα που βιώνουμε στο νομό μας.
Μίλησε ο Πρωθυπουργός στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ για το νέο όραμα της πράσινης οικονομίας. Πράσινη οικονομία η Νέα Δημοκρατία, πράσινη οικονομία το ΠΑΣΟΚ, για να κάνουν το λαό καβαλάρη σε πράσινο άλογο!
Επισκέφθηκε ο κ. Καραμανλής και την παράκαμψη Αγρινίου για να μιλήσει για την χρησιμότητα του έργου, απέκρυψε όμως ότι το έργο γίνεται με χρήματα του ελληνικού λαού για να αποτελέσει στην ολοκλήρωση του ιδιωτική περιουσία, την χρήση της οποίας ο λαός θα πληρώνει ακριβά.
Επισκέφτηκε το νεοαναγειρόμενο νοσοκομείο Αγρινίου, δεν είπε κουβέντα όμως για την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ότι οι κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου είτε δεν λειτουργούν είτε λειτουργούν οριακά, τα Κέντρα Υγείας του νόμου βάζουν λουκέτο.
Στην ομιλία του στο Επιμελητήριο ζήτησε θυσίες απ όλους για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Άλλος δημιουργεί, άλλος πληρώνει την κρίση.
Αλήθεια, ζητούν:
· Από τους αγρότες να δώσουν και αλλά όταν τα εισοδήματα της πλειοψηφίας αυτών κινούνται πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, στα όρια της εξαθλίωσης.
· Ζητούν και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους, με την ανεργία να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, με τις καθημερινές απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που παίρνει 30 ευρώ μεροκάματο, αν έχει πλήρη απασχόληση, που δουλεύει δίωρα και τετράωρα και σε προγράμματα STAGE.
· Από τους μικροεπαγγελματίες και εμπόρους που ψάχνουν για πελάτες και καταναλωτές, και αυτοί συνέχεια μειώνονται.
Αντίθετα έταξε και πάλι ο πρωθυπουργός Πανεπιστήμιο και σχολές ΤΕΙ, φάρμακο για κάθε οικονομική νόσο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να βάλουν τέρμα στις αυταπάτες ότι κάποιος από τους δύο διαχειριστές του συστήματος μπορεί να καλυτερεύσει τη ζωή του.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και είναι πρόκληση να βγαίνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ τιμητής των πάντων και να ζητά να ξεχάσουμε τα έργα και τις ημέρες του για την Αιτωλοακαρνανία.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Τον ίδιο αφέντη προσκυνούν και θα συνεχίσουν να προσκυνούν για τα συμφέροντα των λίγων.
Μπορούν όμως να αλλάξουν τα λαϊκά στρώματα στάση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σπάζοντας οποιαδήποτε πολιτικά δεσμά μαζί τους. Στις επικείμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές όποτε γίνουν ας γυρίσει ο λαός την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας τους και εκλογικά.
Την αγανάκτηση του “δεν πάει άλλο” να την αντικαταστήσει η ελπίδα του “υπάρχει άλλο” και είναι το ΚΚΕ που σταθερά και αταλάντευτα στέκεται απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, διαχρονικά οι θέσεις του αποτελούν εγγύηση ότι λέει την αλήθεια στο λαό, στέκει στο πλάι των πολλών για τα συμφέροντά τους.
Η Ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί παρακαταθήκη για να βγει ο λαός στην αντεπίθεση".