Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ο Θάνος Μωραΐτης για την επίσκεψη Καραμανλή

«Παρακολουθήσαμε το τελευταίο η έστω προτελευταίο επικοινωνιακό πέρασμα του κ. Καραμανλή ως πρωθυπουργού από την Αιτωλοακαρνανία.
Ο κ. Καραμανλής ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ένας πρωθυπουργός άλλης χώρας ήρθε σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία. Η ομιλία του αναφέρονταν σε …καντόνι της Ελβετίας αλλά με… ιθαγενείς κατοίκους. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν ότι σήμερα βρέθηκε στην Αιτωλοακαρνανία η οποία κατοικείται από ανθρώπους με λογική, μνήμη και κρίση. Την ξεχασμένη Αιτωλοακαρνανία των ανύπαρκτων έργων φυσικά και όχι των δήθεν ΄΄500 έργων΄΄ όπως μας είπε.
Ο κ. Καραμανλής - απλά - με όσα είπε έκανε ένα πλήρη απολογισμό έργων που προγραμμάτισαν, ξεκίνησαν και θα ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς δεν είχε να προσθέσει έστω μια παράγραφο, μια γραμμή σε σχέση με τις προηγούμενες ομιλίες του στο Αγρίνιο. Δεν πρόσθεσε ούτε μια γραμμή διότι πέντε χρόνια τώρα δεν προγραμμάτισε και δεν ξεκίνησε κανένα καινούργιο έργο. Φυσικά για τα μεγάλα θέματα του Νομού ακούσαμε πάλι την ιδία κασέτα. Ο λογογράφος του κ. Πρωθυπουργού δεν θα δυσκολεύτηκε πολύ μιας και απλά έκανε αντιγραφή τις προηγούμενες ομιλίες του.
Όμως πίσω από τις μεγάλες κουβέντες κρύφτηκαν κάποιες άλλες, οι πιο σημαντικές Ο κ. Καραμανλής λοιπόν:
Δεν είπε κουβέντα για το Εφετείο. Δεν μας είπε γιατί η κυβέρνηση του πολεμά και υπονομεύει το Πλατυγυάλι. Δεν μας είπε για τους Αιτωλοακαρνάνες αγρότες που αφέθηκαν στο έλεος του κυρίου. Δεν μας είπε για τις κλινικές που κλείνουν στα δυο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού Δεν μας είπε για την απαξίωση του ΕΣΥ στην Αιτωλοακαρνανία. Δεν μας είπε ότι η Ιόνια Οδός, αν ο κ. Σουφλιάς δεν διέλυε το σύστημα δημοπρατήσεων, θα ήταν έτοιμη. Χαρακτήρισε πολύπαθο έργο την Παράκαμψη. Δεν μας είπε όμως από ποιον κατάντησε πολύπαθο.
Βέβαια η ομιλία αυτή ήταν μια ακόμη πρόκληση για τους Έλληνες και τις Έλληνιδες που βιώνουν πολύ δύσκολες ώρες.
Ένας πρωθυπουργός με μηδενική αξιοπιστία, που πέντε χρόνια αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί όλους τους άλλους να επιδείξουν ευθύνη. Όλους εκτός από αυτόν….Θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί ένας καθρέπτης στις ομιλίες του κ. Καραμανλή και να κοιτάξει σε αυτόν όταν μιλά για ανευθυνότητα. Πάντα οι άλλοι φταίνε, πάντα οι άλλοι πρέπει να επιδείξουν ευθύνη.
Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του δεν πείθει πλέον κανέναν. Το επικοινωνιακό πέρασμα του από την Αιτωλοακαρνανία ήταν απλά μια ευκαιρία για τον δούμε για τελευταία η προτελευταία φορά ως πρωθυπουργό.
Όσον αφορά στις εξαγγελίες για την Πανεπιστημιακή Σχολή ακούσαμε να επαναλαμβάνονται εξαγγελίες, χωρίς χρονοδιάγραμμα. Να δούμε λοιπόν τι ανακοινώσεις και αν θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες . Η ουσία είναι ότι - όπως και να χει - η ολοκλήρωση της αυτονόμησης και το 4ο τμήμα θα γίνουν σε λίγους μήνες από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».