Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Με επιτυχία συνεχίζονται στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για την 183η Επέτειο της Εξόδου









Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση παρουσίασαν τη Δευτέρα 6 Απριλίου στο κατάμεστο από πλήθος κόσμου «Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο» οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου της πόλης, για τον εορτασμό της 183ης Επετείου της Εξόδου.
Οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσίασαν το έργο του Χρήστου Ευαγγελάτου «Η Έξοδος του Μεσολογγίου», κερδίζοντας με τις καταπληκτικές τους υποκριτικές ικανότητες το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Τη θεατρική παράσταση προλόγισε ο εκπαιδευτικός Αριστείδης Καβάγιας ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα του έργου.
«Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρουσίαση της θεατρικής παράστασης για τις εξαιρετικές τους ερμηνείες αλλά και τους δασκάλους τους για την πρωτοβουλία που πήραν.
Τέτοιες πρωτοβουλίες τις έχει ανάγκη σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ η κοινωνία μας και ο δήμος θα είναι πάντα ενεργός συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας» σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος αφού πρώτα είχε απονείμει τιμητική πλακέτα στον διευθυντή του σχολείου κ. Κ. Ρήγα.
Εξάλλου το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου στον ίδιο χώρο έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου Στέφανου Τσίντζου με αφορμή την πρόσφατη επανέκδοσή του από την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η Έξοδος» με τη χορηγία του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου.
Για το βιβλίο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1936 μίλησαν ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου Κώστας Καρκανιάς, η ιστορικός Βιβή Περράκη, ο αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η Έξοδος» Χρήστος Χούτας.
Πριν την έναρξη της παρουσίασης του βιβλίου ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος απένειμε τιμητική διάκριση στον συγγραφέα Λευτέρη Σακκά για το βιβλίο του «Έξοδος» και το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ν. & Σ. Μπατσιούλας». Πρόκειται για μια ιστορική μυθιστοριογραφία που έχει αποσπάσει άριστες κριτικές.
Επίσης, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή διοργανώθηκαν στην Αθήνα και την Κόρινθο εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εξόδου.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 9 Απριλίου εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 7:30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.