Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για την 183η Επέτειο της Ηρωικής Εξόδου

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 183ης Επετείου της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η άφιξη και υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο Μεσολόγγι θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στις 11:45 πμ. και αμέσως σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο της πόλης θα γίνει η ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο, της Ιερής Πόλης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο Μεσολόγγι το πρωί της Κυριακής, όπως και η Υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά που θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση.

Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων αποτελούν, η μεγαλειώδης πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου, στην οποία μετέχουν τμήματα απ’ όλη τη χώρα με παραδοσιακές στολές, με την συνοδεία περισσοτέρων των 20 φιλαρμονικών, το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής και κυρίως η αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη, στον Κήπο των Ηρώων το βράδυ του Σαββάτου.