Σάββατο 25 Απριλίου 2009

• Στο Αγρίνιο ξεκινούν τη Δευτέρα 27/4 οι εργασίες του Συνεδρίου του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Αδριατικής

Το 9ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC FORUM), το οποίο θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, από τις 27 έως 29 Απριλίου 2009 και το οποίο αποτελεί μία εκδήλωση ευρέως κοινοτικού ενδιαφέροντος, με στόχο την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης προόδου όσον αφορά την διασυνοριακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο.
Το Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου ( AIC FORUM) αποτελεί μία διασυνοριακή ένωση που λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεταξύ Εμπορικών και Οικονομικών Επιμελητηρίων επτά χωρών από την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.
Η ένωση αυτή δημιουργήθηκε το 2001 με βάση ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο να βρεθούν λύσεις σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην διασυνοριακή περιοχή και να ξεκινήσουν από κοινού έργα συνεργασίας.
Σήμερα το φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC FORUM) έχει 31 μέλη από επτά χώρες της περιοχής που είναι η Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Σλοβενία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη. Το Φόρουμ στοχεύει στην κατοχύρωση και υποστήριξη της οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ολοκλήρωσης των πληθυσμών της περιοχής αυτής.