Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ακόμη μια διάκριση για τη Γέφυρα Α.Ε.. Η 8η για το 2008.






Βραβεύτηκε για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η Γέφυρα Α.Ε.
Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα πρόσφατα στον Πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΪΣ», βραβεύθηκαν οι πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν επιτυχώς στη διαδικασία αξιολόγησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, στο πλαίσιο των διεθνών προδιαγραφών του δείκτη “CR Index”.
Την εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κοντογιάννης και παρακολούθησε πολυάριθμο ακροατήριο στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου, διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI – Corporate Responsibility Institute), που είχε την ευθύνη της αξιολόγησης των εταιρειών με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές του οργανισμού “Business in the Community”, του οποίου προεδρεύει ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος.
Οι αξιολογητές του Ινστιτούτου παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς και σε επαρκές βάθος χρόνου τις επιδόσεις υπευθυνότητας των επιχειρήσεων και την επίδρασή τους στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους, πριν καταλήξουν στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν επίσημα κατά την εκδήλωση.
Οκτώ εταιρείες που βρέθηκαν να πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, κατατάχθηκαν στις κατηγορίες silver και bronze, κατά την πρώτη αυτή χρονιά αξιολόγησης, δημιουργώντας - μέσα από τη σοβαρότητα που τις διέκρινε – ελπίδες, πως στο προσεχές μέλλον θα υπάρξει εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και στις ανώτατες κατηγορίες Platinum και Gold.
Ανάμεσά τους και οι εταιρικές οντότητες της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, η οποία λίγες μέρες νωρίτερα, μέσα από τη διεθνή πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», είχε δώσει δείγματα της πρωτοποριακής πολιτικής που εφαρμόζει στο πεδίο της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, μέσω του προγράμματος της μείωσης εκπομπών και αντιστάθμισης ρύπων διοξειδίου του άνθρακα δια της επένδυσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Το βραβείο της κατηγορίας bronze παρέλαβε για λογαριασμό της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου της Ζεύξης Παναγιώτης Παπανικόλας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το μεγαλύτερο ευεργέτημα της διαδικασίας του CR Index είναι η προφανής δέσμευση κάθε εταιρείας που συμμετείχε, ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να οπισθοχωρήσει ως προς την κοινωνική της ευθύνη, αλλά αντιθέτως θα ανεβάζει τις απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό της κάθε χρόνο και ψηλότερα».
Ο κ. Παπανικόλας δεν παρέλειψε να αποδώσει από το βήμα τα οφειλόμενα εύσημα στον Σταύρο Σταυρή, Οικονομικό & Διοικητικό Διευθυντή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που δρομολόγησε τη σημερινή πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιρικών οντοτήτων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
Ήταν το πέμπτο από τα βραβεία που κατέκτησε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σε Ελλάδα και Ευρώπη με σημείο αναφοράς τις δράσεις της εντός του έτους 2008, δικαιώνοντας μία θεμελιώδη επιλογή της διεύθυνσής της: Να αναδείξει το γεγονός ότι μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του έργου, τα βραβεία για τον κοινωνικό του ρόλο διαδέχονται ιστορικά εκείνα που η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» απέσπασε για την καινοτομική τεχνική του αρτιότητα, μετά το πέρας της κατασκευής της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής καλωδιωτής γέφυρας πολλαπλών ανοιγμάτων του κόσμου.

Στις φωτό από πάνω προς τα κάτω:

  1. Η πολυάριθμη αντιπροσωπεία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη τελετή αποτελούμενη από τους Π. Παπανικόλα, Κ. Βελέντζα, Σ. Σταυρή, Α. Σωτηροπούλου, Ε. Χαρολίδου, Ν. Χαρικιόπουλο και Γ. Φρέρη.
  2. Ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., παραλαμβάνει το βραβείο από τα χέρια του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Ντίνου Λαμπρινόπουλου.
  3. «Στο μέλλον θα ανεβάζουμε τις απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας όλο και ψηλότερα»: Ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στο βήμα της τελετής απονομής βραβείων του CR Index