Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ξεκίνησε στο Αγρίνιο το 9ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Αδριατικής

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Μπούγα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Παπαστράτειο η εναρκτήρια τελετή του 9ου Συνεδρίου του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC FORUM) και το οποίο αποτελεί μία εκδήλωση ευρέως κοινοτικού ενδιαφέροντος, με στόχο την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης προόδου όσον αφορά την διασυνοριακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη. Στο συνέδριο μετέχουν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από χώρες που βρέχονται από την Αδριατική.
Το Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου ( AIC FORUM) αποτελεί μία διασυνοριακή ένωση που λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεταξύ Εμπορικών και Οικονομικών Επιμελητηρίων επτά χωρών από την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.
Σήμερα το φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC FORUM) έχει 31 μέλη από επτά χώρες της περιοχής που είναι η Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Σλοβενία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Το Φόρουμ στοχεύει στην κατοχύρωση και υποστήριξη της οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ολοκλήρωσης των πληθυσμών της περιοχής αυτής.