Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Να ζει το Μεσολόγγι

Κορυφώνονται στο Μεσολόγγι σήμερα και αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 183η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τις οποίες την Κυριακή θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.
Από στην πόλη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος σε ειδική τελετή στο δημαρχείο του ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης και του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Απόψε στον Κήπο των Ηρώων θα γίνει η αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη, σε ανάμνηση ενός γεγονότος που έχει καταγραφεί ως η κορυφαία πράξη αυτοθυσίας στη νεοελληνική και όχι μόνο Ιστορία.
Νωρίτερα, στον Κήπο των Ηρώων θα έχει καταλήξει από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα η μεγαλειώδης Πομπή που συνοδεύει την Ιερή Εικόνα της Εξόδου και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες νέων απ’ όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές φορεσιές καθώς και περισσότερες από 20 Φιλαρμονικές. Στις σημερινές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Η πομπή ξεκινά στις 8 το βράδυ.