Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Β. Παπανδρέου, Μ. Σαλμάς και Σπ. Σπυρίδων για διαχρονικά μηνύματα της Εξόδου

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να δημιουργήσουμε επιτέλους μια ευνομούμενη πολιτεία και μια κοινωνία δίκαιη. Μια κοινωνία που να ενδιαφέρεται για τους πολίτες της» δήλωσε η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στις εκδηλώσεις για 183η επέτειο της Εξόδου.
Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μετά το τέλος των εκδηλώσεων υπογράμμισε: «Η Έξοδος του Μεσολογγίου, συμβολίζει το μεγάλο κίνημα του εθελοντισμού και του φιλελληνισμού, όπου άνθρωποι από διάφορα κράτη του κόσμου, επέλεξαν να έρθουν και να θυσιαστούν προκειμένου να απελευθερωθούν κάποιοι άλλοι πολίτες του κόσμου. Η πράξη την εξόδου του Μεσολογγίου, ήταν η αφορμή που αναπτύχθηκε ένα τεράστιο κίνημα φιλελληνισμού σε όλον τον κόσμο, που μας συνοδεύει μέχρι σήμερα».
Το παρόν τέλος στις εκδηλώσεις έδωσε για ακόμη μια χρονιά ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπ. Σπυρίδων. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο κ. Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Μεσολόγγι, με την ηρωική Έξοδο, την κορυφαία αυτή πράξη θυσίας των αγωνιστών της Επανάστασης, έγινε παγκόσμιο σύμβολο πίστης, αντίστασης και ελευθερίας. Αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα που κατέπληξε και ταυτόχρονα ενέπνευσε όλον τον πολιτισμένο κόσμο της εποχής. Εμπνέει όμως και όλους εμάς, τους πολίτες του σήμερα, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, στα εθνικά θέματα, την εξωτερική πολιτική, την παιδεία, την οικονομία. Ενωμένοι οι Έλληνες, προσπερνάμε τα αδιέξοδα, μπορούμε το καλύτερο, έχουμε τη δύναμη να μεγαλουργούμε».

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι στις εκδηλώσεις παρέστη σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και αρκετοί πρώην βουλευτές.