Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Τραυματισμοί από αυτοσχέδιες κροτίδες στο Αγρίνιο

Δεν έλειψαν και φέτος τα ατυχήματα κατά τη ρίψη αυτοσχέδιων κροτίδων το Πάσχα στην Αιτωλοακαρνανία, αφού σε τρία ατυχήματα που συνέβησαν στην περιοχή του Αγρινίου, δυο άνδρες και μια γυναίκα τραυματίστηκαν.
Πιο σοβαρά τραυματίστηκαν ένας 24χρονος στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου και ένας 47χρονος στην Παραβόλα όταν πυροδοτώντας αυτοσχέδιες κροτίδες, αυτές εξερράγησαν στα χέρια με τραγικό αποτέλεσμα, του πρώτου να ακρωτηριαστεί η δεξιά παλάμη του στο ύψος του καρπού και του δεύτερου να ακρωτηριαστούν τρία δάχτυλα, στο αριστερό του χέρι.
Το πρώτο ατύχημα συνέβη το μεσημέρι του Πάσχα στην αυλή του σπιτιού του νεαρού στον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ και το άλλο συνέβη εντός της αυλής μισή ώρα πριν την Ανάσταση, στην Παλαιοκαρυά Παραβόλας.
Όσον αφορά το τρίτο ατύχημα, μια 20χρονη τραυματίστηκε από θραύσμα κροτίδας στον αυχένα, ενώ παρακολουθούσε την ακολουθία της Ανάστασης στην ενορίας της Αγίας Τριάδας στο Αγρίνιο. Η κοπέλα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Αγρινίου ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ατυχήματα αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το Έθιμο των Χαλκουνιών που αναβίωσε και φέτος στο Αγρίνιο τη Μεγ. Παρασκευή.