Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ικανοποίηση Αναγνωστόπουλου για την έναρξη των έργων στη Μαρίνα Μεσολογγίου

Τα έργα που εκτελούνται στη Μαρίνα Μεσολογγίου επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 21/4/2009 ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστο Σούφρα και στην συνέχεια ενημερώθηκε στο γραφείο του από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.» Peter - Johannes Mennen και τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας Γιάννη Αγγελόπουλο για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που εκτελούνται.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε στους υπεύθυνους της κοινοπραξίας, την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών για την Β’ φάση της Μαρίνας Μεσολογγίου αφού έτσι τίθενται σε λειτουργία η υποδομή αυτή.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έκαναν οι υπεύθυνοι της εταιρείας στο δήμαρχο Μεσολογγίου έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του 1ου κτηρίου επιφάνειας 150τμ. που θα εξυπηρετήσει σε πρώτη φάση της ανάγκες υποδοχής των πληρωμάτων, παρέχοντας υπηρεσίες καθαριότητας (λουτρά, WC κλπ.) και αναψυχής(café, γρήγορο φαγητό κλπ.), σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η κατασκευή 2ου κτηρίου επιφάνειας 100τμ. για τον ίδιο σκοπό και στα τέλη του Ιουνίου προγραμματίζεται η θεμελίωση δυο ακόμη κτηρίων συνολικής επιφάνειας 1.500 τμ.. τα οποία θα είναι έτοιμα για την επόμενη τουριστική περίοδο.
Ταυτόχρονα, εντός του Μαΐου θα γίνει η ηλεκτροδότηση του χώρου με παράλληλη τοποθέτηση Pillars (πυργίσκοι) στα υφιστάμενα κρηπιδώματα, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα ελλιμενιζόμενα σκάφη.
Επίσης, για την χερσαία εναπόθεση σκαφών από τα τέλη του Σεπτέμβρη θα υπάρχει στη διάθεση των ενδιαφερομένων τρέιλερ 60 tn της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.» και ιδιωτικό μισθωμένο από ντόπια επιχείρηση 120 tn.
Τέλος, για φέτος έχει προγραμματιστεί η περίφραξη του χώρου για την ασφάλεια των πληρωμάτων και των σκαφών.
Αξίζει να επισημανθεί σύμφωνα με την ενημέρωση των υπευθύνων της Μαρίνας, ότι η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι άκρως ανταγωνιστική με παραπλήσιες στο Μεσολόγγι, Μαρίνες.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Μεσολόγγι αλλά και για όλη τη Δυτική Ελλάδα παίρνει επιτέλους το δρόμο της υλοποίησης.
Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου από τα τέσσερα κτήρια συνολικής επιφάνειας 2.000τμ περίπου που προβλέπεται να κατασκευαστούν, ενώ παράλληλα θα εκτελεστούν μια σειρά από απαραίτητες εργασίες για την υποδοχή σκαφών κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί, διότι όπως έχω επισημάνει και παλαιότερα, η Μαρίνα Μεσολογγίου αναμένεται να αποτελέσει την ατμομηχανή για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Σήμερα είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ από τους υπεύθυνους της Μαρίνας για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα εκτελεστούν, ένα χρονοδιάγραμμα που είναι συμβατό με την σύμβαση παραχώρησης. Εργασίες που όπως διαπίστωσα σε επιτόπια επίσκεψη προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις αυτές, αφού δημιουργούνται στο Δήμο μας απτές συνθήκες και προϋποθέσεις για αναπτυξιακή προοπτική».