Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Τρυματίας από τροχαίο ξαπλωμένη μια ώρα περίπου σε κεντρικό δρόμο του Μεσολογγίου περίμενε ασθενοφόρο...

"Σύντομα θα έχω να σας πω για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου" ήταν η λακωνική απάντηση που λάβαμε προχθές από τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά σχετικά με την άσχημη λειτουργική κατάσταση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Εξαιτίας του συμβάντος που θα σας περιγράψουμε παρακάτω πιστεύουμε ότι σήμερα ο κ. Σαλμάς θα πρέπει να μας πει...
Κι αυτό διότι στις 17:20 χθες το απόγευμα σημειώθηκε πλαγιομετωπική σύγκρουση δυο ΙΧ εντός της πόλης του Μεσολογγίου στην περιοχή του Ραδιομεγάρου μπροστά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Εργατικής Εστίας.
Εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης τραυματίστηκε η οδηγός του ενός ΙΧ και χρειάστηκε η μεταφορά της, στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο αφού δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθια.
Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις για ασθενοφόρο, αυτό έφθασε για να παραλάβει την τραυματισμένη γυναίκα ύστερα από 40 και πλέον λεπτά...
Μάλιστα το ασθενοφόρο δεν ήταν του ΕΚΑΒ, αλλά του νοσοκομείου με πλήρωμα τον οδηγό (σ.σ. μόνο εμπειρικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών έχει) και μια γιατρό.
Κατά τη διάρκεια της αναμονής περίοικοι έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, η αντιμετώπιση που έτυχαν από την τηλεφωνήτρια του νοσοκομείου στις κλήσεις για έλευση ασθενοφόρου ήταν τουλάχιστον απαξιωτικές και απαράδεκτες.
Η τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Το περιστατικό αυτό δημιουργεί προβληματισμό και ερωτηματικά για τη συνολική λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή και μάλιστα σε μια περίοδο που η κίνηση στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων είναι αυξημένη λόγω των εκδρομέων του Πάσχα.