Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Στη "Διέξοδο" και με με τον δήμαρχο Μεσολογγίου οι «Λέαινες» της πρωταθλήτριας χάντμπολ «Ορμή Λουξ»

Στην έκθεση «Το ’21 και οι πρωταγωνιστές του» στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» ξεναγήθηκαν χθες οι αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της γυναικείας ομάδας χάντμπολ «Ορμή Λουξ» από την Πάτρα. Ως γνωστό στην έκθεση που διοργανώθηκε στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου παρουσιάζονται κειμήλια, αντικείμενα και έγγραφα από την περίοδο της Επανάστασης, μέχρι τα πρώτα χρόνια της Βασιλείας του Οθωνα που προέρχονται από το «Ιστορικό Αρχείο Αντώνη και Κυριάκου Σκιαθά».

Στη «Διέξοδο» τις αθλήτριες υποδέχτηκε ο ιδρυτής της Νίκος Κορδόσης, παρουσία του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, ενώ οι Αντώνης και Κυριάκος Σκιαθάς ξενάγησαν τις «λέαινες»(σ.σ. όπως τις αποκαλούν οι φίλαθλοι της Πάτρας) στους χώρους της έκθεσης.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί επίσκεψη της ομάδας στο Δημαρχείο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου Εκεί ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποδέχτηκε τις πρωταθλήτριες Ελλάδας στο επίσημο γραφείο του, όπου και ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο πρόεδρος της «Ορμής Λουξ» Αντώνης Σκιαθάς παρέδωσε στον δήμαρχο Μεσολογγίου μία φανέλα της ομάδας, με τις υπογραφές των αθλητριών, ενώ ο κ. Αναγνωστόπουλος έδωσε στην «Ορμή Λουξ» αναμνηστικό επάργυρο δίσκο με αποτυπωμένο το έμβλημα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε τους αδελφούς Σκιαθά για την σπουδαία συμβολή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εξόδου, με την έκθεση των κειμηλίων από τις συλλογές τους στη «Διέξοδο» και εξήρε την προσφορά τους στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Επίσης ο κ. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του για διεύρυνση της συνεργασίας με το Ιστορικό Αρχείο Αντώνη και Κυριάκου Σκιαθά και φυσικά ευχήθηκε κάθε διάκριση στις αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι στο Μεσολόγγι ταξίδεψαν και οι ομάδες από τα τμήματα υποδομής της «Ορμής Λουξ».