Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Σπ. Σπυρίδων: "Αναπτύσσεται η Αιτωλοακαρνανία"

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων, στα πλαίσια του τακτικού προγράμματος σχετικών δραστηριοτήτων του, επισκέφθηκε σήμερα επαρχιακούς Δήμους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρίδων, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, μετέβη διαδοχικά τους Δήμους Νεάπολης, Στράτου, Μεδεώνος και Ανακτορίου, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης έργων τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και την καταγραφή των κυριότερων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Αυτή την ώρα ο κ. Σπυρίδων παρακολούθει την Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης στην πρωτεύουσα του Δήμου Ανακτορίου Βόνιτσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Σπυρίδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος γεωγραφικά νομός της χώρας μας, διαθέτοντας τεράστια περιθώρια ανάπτυξης σε όλη την έκτασή του.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνει κανείς ότι τα έργα που υλοποιούνται, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, έχουν θετικό αντίκτυπο στην αναπτυξιακή προσπάθεια των τοπικών αρχών, αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Βεβαίως, οι ανάγκες δε σταματούν ποτέ και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα ζητήματα που προκύπτουν και να δίνουμε τις σωστές λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Η πολιτεία βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους συμπολίτες μας αυτούς που κρατούν ζωντανά τις πόλεις και τα χωριά μας.

Στις σημερινές συναντήσεις είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης οι οποίες υπάρχουν για την Αιτωλοακαρνανία μέσα από δράσεις που εξελίσσονται ήδη, όπως το ΕΣΠΑ και τα ειδικότερα προγράμματα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τον αγροτικό κόσμο και «Θησέας» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εξαιρετικές είναι και οι προοπτικές στον τομέα του τουρισμού, προς τις πολλές και μοναδικής ομορφιάς περιοχές που ελκύουν τους επισκέπτες του νομού, των οποίων ο αριθμός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, όπως η Ιονία Οδός και ο άξονας που τη συνδέει με το Άκτιο, που ολοκληρώνονται στα επόμενα χρόνια.

Η επαρχιακή Αιτωλοακαρνανία λοιπόν βγαίνει σιγά-σιγά από την απομόνωση και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.