Τρίτη 7 Απριλίου 2009

"Πράσινο" από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πρόσληψη προσωπικού στην Πολεοδομία Ναυπάκτου




Θετικό αποτέλεσμα
από την πρωτοβουλία του Χρίστου Βερελή για την επαναλειτουργία της Πολεοδομίας
και το Οικιστικό






Αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών της Ναυπάκτου φέρνει η πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρίστου Βερελή για την επίλυση του Οικιστικού και της επαναλειτουργίας της Πολεοδομίας στην πόλη.
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Νοέμβριο και η οποία απ’ ότι φαίνεται έχει θετικό αποτέλεσμα αφού σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε στον Χρίστο Βερελή την έγκριση σχετικού κονδυλίου για την επαναλειτουργία της Πολεοδομίας.
Έτσι σε συνάρτηση με την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά στη Ναύπακτο κατά την οποία καθορίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών, για το Οικιστικό διαπιστώνουμε ότι με την πρωτοβουλία του ο κ. Βερελής και κυρίως με την συνολική του στάση συνέβαλλε ώστε να δοθεί λύση σε ένα καίριο και χρόνιο ζήτημα της Ναυπάκτου που αποτελούσε τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της.
Ταυτόχρονα με τους συνολικούς του χειρισμούς για το ζήτημα απέδειξε ότι και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μπορούν πέρα της κριτικής στα κυβερνητικά πεπραγμένα να ασκούν δημιουργική πολιτική μακριά από ανούσιες αντιπολιτευτικές κορώνες.
Μετά την σημερινή ενημέρωση που έλαβε ο κ. Βερελής, από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών προέβη, στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεκάδες χιλιάδων ανθρώπων, κατοίκων της Ναυπάκτου και των γύρω περιοχών ταλαιπωρούνται με ένα τρόπο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, από το οικιστικό και την Πολεοδομία. Οι περιουσίες τους απαξιώνονται και καμία δοσοληψία με την Πολεοδομία δεν είναι δυνατή.
Όπως γνωρίζουν όλοι, προκειμένου να ξεπεραστούν τα μεγάλα αυτά προβλήματα πήρα μια σειρά πρωτοβουλιών.

1. Σε επίπεδο ΥΠΕΧΩΔΕ περιέγραψα το πλαίσιο των ενεργειών που θα έπρεπε να γίνουν προκειμένου να υπάρξει τροποποιητικό πολεοδομικό διάταγμα. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ παραδέχθηκε και συμφώνησε ότι η σωστή κατεύθυνση είναι όντως αυτή. Η Επίσκεψη στη Ναύπακτο του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας του Υπουργείου θα έπρεπε ήδη να έχει αποδώσει το σχέδιο αυτού του Προεδρικού Διατάγματος και αυτό να είχε ήδη αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η νέα καθυστέρηση που παρατηρείται αιτιολογείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ, με την μη αποστολή της επίσημης γνώμης επί του θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Ναυπάκτου.
Θεωρώ ότι αν αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, θα πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να σταματήσει η κωλυσιεργία.

2. Η κατάσταση που επικρατεί στην πολεοδομία θα ανατραπεί πλήρως με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού το οποίο έχει ζητηθεί να αποτελείται από : Δύο Πολιτικούς Μηχανικούς ΠΕ, 1 Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΠΕ, δύο Αρχιτέκτονες ΠΕ, 1 Αγρονόμο Τοπογράφο ΠΕ, 1 Μηχανικό Η/Υ ΠΕ, 2 άτομα Πληροφορικής ΤΕ, 1 άτομο Πολιτικών Δομικών έργων ΔΕ. Συνολικά δηλαδή 10 άτομα.
Επικοινώνησα από της 11.03.2009 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.. Παυλόπουλο, ο οποίος όπως και ανακοίνωσα με διαβεβαίωσε ότι ήδη είχε λυθεί το θέμα και ότι άμεσα θα έκανε σχετικές ανακοινώσεις .
Αφού ανέμενα επί μια εβδομάδα αυτές τις ανακοινώσεις που δεν έγιναν ποτέ, αναζήτησα τον λόγο. Ο λόγος ήταν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είχε εκδώσει την απόφαση έγκρισης του κονδυλίου προκειμένου να προχωρήσει η πρόσληψη των 10 αυτών υπαλλήλων.
Διαπίστωσα έτσι ότι ο κ. Παυλόπουλος με παραπληροφορούσε και ξεκίνησα νέα προσπάθεια με τον αρμόδιο, για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Υφυπουργό κ. Νίκο Λέγκα, ο οποίος μετά από επικοινωνίες μαζί μου και αφού κατανόησε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργούσε εκρηκτικές καταστάσεις, με ενημέρωσε σήμερα ότι υπέγραψε τη σχετική εγκριτική απόφαση.
Διαπίστωσα ότι όντως η εγκριτική απόφαση με αριθμό 2/19571/07.04.2009 υπεγράφη και εστάλη ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά από όλα αυτά σε ότι αφορά το θέμα της πολεοδομίας μπορούν να γίνουν άμεσες ενέργειες για τη στελέχωση και την πλήρη λειτουργία της.
Θεωρώ ότι από δω και πέρα δεν δικαιολογείται ούτε για το οικιστικό ούτε για το πολεοδομικό καμία καθυστέρηση».