Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Πολύς ο κόσμος στα εγκαίνια του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

Παρουσία ενός πολυπληθούς κοινού που από νωρίς κατέκλυσε όχι μόνο τους εσωτερικούς αλλά και τους προαύλιους χώρους και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών , παραδόθηκαν χθες από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο , από τους υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριο Σαλμά και Γιώργο Παπαγεωργίου και τον ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρου Σπυρίδων οι νέες ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του "Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης" (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας που έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα εγκαίνια παρέστη και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς το ξεκίνημα της κατασκευής του ΚΑΦΚΑ είχε γίνει το 1994 που ο κ. Κουρουμπλής ήταν ΓΓ Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και ο Βουλευτής Σπήλιος Λιβανός. Στην τελετή του Αγιασμού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.
Το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας είναι ένα εξόχως σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας στα άτομα με προβλήματα αναπηρίας , διαθέτει 60 κλίνες , που αναπτύσσονται σε 4 πτέρυγες, οι οποίες παρέχουν ολοήμερη κλειστή νοσηλεία των ασθενών, και αυξάνουν κατά 15% το συνολικό δυναμικό κλινών αποκατάστασης στη χώρα.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος «η αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην χώρα μας περνάει σε μια καινούργια εποχή. Η ενίσχυση και η ολοκλήρωση του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας κατέχει την πρώτη θέση σε πανελλήνια κλίμακα στον αριθμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες».
Από την πλευρά του ο κ. Σαλμάς , αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δομής υγείας στον νομό της Αιτωλοακαρνανίας, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του έργου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Επαναπροσδιορίζεται η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία στην χώρα μας, μέσω του περιφερειακού επανασχεδιασμού, στον οποίο προχωρούμε με ταχύτατους ρυθμούς.
Στόχος μας είναι κανείς ασθενής στο εξωτερικό για αποκατάσταση. Οι ασθενείς πλέον θα μπορούν να αποκαθίστανται κοντά στον τόπο κατοικίας τους και μέσα σε συνθήκες ανθρωπιάς, που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτείας. Εδώ, στο δικό μας τόπο, θα χρησιμοποιούνται τα πιο σύγχρονα μέσα, οι πιο μοντέρνες μέθοδοι για την ιατρική αποκατάσταση κάθε συντοπίτη μας, που τη χρειάζεται. Χωρίς άσκοπες μετακινήσεις, θα μπορούν επιτόπου, να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα κινητικά, νευρολογικά ή ρευματολογικά.
Κάθε γυναίκα, συντοπίτισσα μας θα μπορεί να προλάβει, αλλά και να θεραπεύσει χρόνιες ασθένειες όπως είναι η οστεοπόρωση. Κάθε νέος θα μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις αθλητικές κακώσεις, με τους πιο σύγχρονους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τρόπους, χωρίς να ξοδεύει χρόνο, κόπο και χρήμα. Χωρίς να κινδυνεύει να υποστεί χειρότερη ζημιά γιατί δεν πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα στους ειδικούς».
Τέλος, ο αιτωλοκαρνάνας πολιτικός , αφού υπενθύμισε ότι και «τα άτομα με αναπηρία, έχουν πλέον δικαιώματα στην υγεία, έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυξάνουμε τις υποδομές υγείας και λιγοστεύουμε τις ελλείψεις. Βοηθάμε άμεσα στη γρήγορη ιατρική αποκατάσταση ,μειώνουμε τον πόνο και μειώνουμε την ανασφάλεια και το φόβο των πασχόντων».

Σπ. Σπυρίδωνος: "Δημοπρατείται ο εξοπλισμός του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου"
Ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων σε δήλωσή του ανακοίνωσε την δημοπράτηση του εξοπλισμού του νέου νοσοκομείου Αγρινίου: «Το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας μπορεί να κατασκευάστηκε αρκετά χρόνια πριν αλλά σήμερα είναι έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες. Το Αποθεραπευτήριο δεν θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διατεθούν 80εκ.€ μέσω του ΠΕΠ από το ΕΣΠΑ 2007-13 για Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και δράσεις που αφορούν την Υγείας.
Ήδη τον επόμενο μήνα θα προκηρυχτούν έργα 25 εκ. € και θα ακολουθήσουν και άλλα.
Ένα από αυτά τα έργα θα είναι και ο εξοπλισμός του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο που είναι το σημαντικότερο της περιοχής».


Παναγιώτης Κουρουμπλής: "Το ΚΑΦΚΑ θα συμβάλει στην κοινωνική ανασφάλεια"
Τέλος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του σημείωσε: «Η δομή που εγκαινιάστηκε σήμερα ήταν η μια από δέκα ανάλογες που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται την περίοδο που ήμουν ΓΓ του Υπουργείου Πρόνοιας και συνειδητά τότε είχαμε επιλέξει να γίνει στην Αμφιλοχία.

Η κοινωνική αυτή δομή θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο και δυστυχώς ήταν και είναι αναγκαία αφού η χώρα μας κατέχει την «πρωτιά παραγωγής αναπήρων» εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και τους τότε και τους σημερινούς. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι ο κόπος ο δικός μας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά και της σημερινής κυβέρνησης πιάνει τόπο και αποδίδει στην κοινωνία μια υποδομή σημαντική για την εξάλειψη της κοινωνικής ανασφάλειας»
.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν παρέλειψε στη δήλωσή του να σχολιάσει την αναφορά των κ.κ. Αβραμόπουλου και Σαλμά στην συμβολή του στην υλοποίηση του έργου: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Σαλμά γιατί στην πολιτική πρέπει να υπάρχει η γενναιότητα να αναγνωρίζεται η προσφορά των προγενεστέρων που έχουν συμβάλει στη δημιουργία τέτοιων έργων. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας, το Κράτος συνεχίζει, οι Κυβερνήσεις στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος εναλλάσσονται».