Κυριακή 5 Απριλίου 2009

"Ενώνουμε τις δυνάμεις για τα παιδιά"

Με επιτυχία στο Αγρίνιο εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια
στην παιδική κακοποίηση
Στην κατάμεστη από κόσμο Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου με τα Διοικητικά Συμβούλια του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου.
Η εκδήλωση καταπιάστηκε με το πλέον ευαίσθητο και ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας μας το παιδί, με θέμα « Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά». Άμεσος στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσέγγιση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου πάνω σε θέματα μέριμνας και φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας του. Με μακροπρόθεσμο στόχο την δημιουργία ενός «Σπιτιού Φιλοξενίας» του "Χαμόγελου του Παιδιού".
Από τις τοποθετήσεις των ομιλούντων διαφάνηκε η ανάγκη αντιμετώπισης φαινομένων παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, τα οποία παρατηρούνται ολοένα και πιο συχνά στην πόλη του Αγρινίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό που απηύθυνε χαρακτήρισε σημαντική την εκδήλωση γιατί πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είναι ευαίσθητο και μας αφορά όλους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αρκετά αναπτυγμένο στοιχείο του εθελοντισμού στην πόλη.
«Νομίζω ότι η μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει σήμερα η κοινωνία μας θα έχει πέρα από τα αρνητικά αποτελέσματα και ίσως ένα θετικό. Ότι η κοινωνία μας θα γίνει πιο ανθρώπινη και πιο ευαίσθητη σε κοινωνικά ζητήματα.
Πιστεύω ότι το μήνυμα που πρέπει να βγει από την σημερινή εκδήλωση είναι ότι ήρθε η ώρα του πολίτη»
υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγρινίου.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και σχολίασε τις δράσεις και το έργο του συλλόγου με προβολή σχετικού βίντεο, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και Ενδεικτικά ανέφερε ότι σκοπός του Συλλόγου είναι η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ανήλικων παιδιών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, καταγωγής και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης (ηθικής, ψυχολογικής, κοινωνικής κλπ.) σε παιδιά που χρήζουν βοήθειας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που κακοποιούνται σωματικά, ψυχικά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και γενικά η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που χρήζουν άμεσης βοήθειας με οποιονδήποτε τρόπο.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου Ιωάνης Γρηγοροόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Γρηγόρης Ζήσης, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, η Γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Ανθούλα Γιαννάκαρη και ο Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Επαμεινώνδας Τάνταρος.


Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης της εφημερίδας «Παναιτωλική», Βασίλης Μπενέκος.